Digidexo.com

Hvordan leve med hepatitt C

Hvordan leve med hepatitt C


De fleste mennesker diagnostisert med hepatitt C har ingen symptomer, og bare finne ut at de har sykdommen når de mottar rutinemessige blodprøver for noe annet. Blir diagnostisert med viruset er på ingen måte en dødsdom, spesielt hvis det er fanget tidlig. Mens livet ditt vil endre seg med en hepatitt C-diagnose, kan du lære å leve med sykdommen. Les videre for å finne ut hvordan du kan leve med dette viruset.

Hvordan leve med hepatitt C

avtale med følelsesmessig stress forårsaket av hepatitt C. Når lære å leve med viruset, må du møte den mentale og emosjonelle uro forårsaket av å ha blitt diagnostisert med en alvorlig sykdom.

Se til din familie og venner for støtte. Du kan også vurdere å se en terapeut eller deltar på en støttegruppe. Din lokale avdelingen av den amerikanske Liver Foundation kan henvise deg til en gruppe i ditt område. Se Resources nedenfor for en link.

Ta det med ro, få nok hvile. Som kroppen din kjemper hepatitt, vil du oppleve anfall av trøtthet. Prøv å ikke overanstrenger seg.

Snakk med din arbeidsgiver hvis arbeidsdagen er for slitsomt. Prøv å arrangere fleksibel arbeidstid eller be om å telecommute. Vær ærlig med arbeidsgiveren din om din sykdom og behandlingsplaner.

informere potensielle seksualpartnere at du er smittet med hepatitt C. Bruk en latex kondom når du har sex med noen ny partner.

Reduser alkoholinntaket. Leveren din er allerede betent på grunn av hepatitt, så du bør unngå å stresse den ytterligere med overdreven alkohol.

Unngå å ta noen over-the-counter medisiner uten å snakke med legen din. Selv paracetamol (virkestoffet i Paracet) kan forårsake skade på leveren din.

Hold en linje for kommunikasjon åpen med legen din om symptomene. Sørg for å varsle ham om eventuelle nye symptomer kan forekomme. Skriv dem ned som de skjer, slik at du kan huske detaljene mellom avtaler.

vurdere å se en spesialist. En gastroenterolog eller leversykdommer, som spesialiserer seg på leverproblemer eller hepatitt behandling, kan være i stand til å tilby den nyeste informasjonen om nye behandlingsmetoder.

Hint

  • De fleste mennesker lever 20 til 40 år etter å ha blitt diagnostisert med hepatitt C, uten alvorlige symptomer.
  • Hvis hepatitt C er diagnostisert for sent, kan det eneste valget for behandling være en levertransplantasjon. Dessverre, ikke en levertransplantasjon ikke kurere sykdommen, og hepatitt vil til slutt angripe den nye leveren.