Digidexo.com

Hvordan Endre Tool Håndtak å være Ergonomisk

Hvordan Endre Tool Håndtak å være Ergonomisk


Siden tidenes morgen har mennesker brukt verktøy for å hjelpe dem med å få ting gjort. Tidlig mann stolt på skjerpet pinner og steiner til å jakte. Fast forward 3,2 millioner år og vi er fortsatt å utvikle verktøy, mest for å kompensere for de fysiske begrensningene i vår anatomi. I 1950 ingeniører begynte å studere ergonomi, som er forholdet mellom arbeidstaker, de grunnleggende funksjonene jobben og utstyret som brukes, alt i et forsøk på å øke produktiviteten og redusere skade. Enkle modifikasjoner kan forbedre et verktøy ergonomiske effektivitet ved å redusere skadelige faktorer som vibrasjon, kraft, grep og håndstilling.

Hvordan Endre Tool Håndtak å være Ergonomisk

Force og Grip

Bruk gummierte materialer eller dip støpt plast til stål håndverktøy laget med flat lager. Demping stål håndtak reduserer marktrykk i håndflaten.

Wrap hver håndtere på verktøy som åpner og lukker i håndflaten med et enkelt band av gummiert tape for å bedre grep og redusere kraft. Påfør spray lim grep om håndtakene for å skape luftmotstand og bedre grep.

Legg til sykkel håndtak eller skum tape til enpolet verktøyet håndterer for eksempel hageredskap, produksjonshjelpemidler, mopper og koster. Verktøy håndtak bør være 1,5 til 2 inches i diameter for å redusere gripestyrke som trengs for å bruke verktøyet. Et bredere håndtak diameter gjør at du kan holde hendene i en mer åpen, nøytral stilling når fatte dine verktøy.

Langstrakte korte håndtak eller erstatte verktøy med håndtak som er korte og butte. Ved å forlenge et verktøy håndtak, genererer du gunstig innflytelse langs en lengre fly på verktøy der arbeidet er gjort på slutten av verktøyet, for eksempel en hammer, skiftenøkkel, spade eller rake.

Sett håndtakene som inneholder innebygde kontroller og utløser med pistolgrep enheter hvor verktøyet peker forårsaker ubehag mens gjennomføre oppgaven. En pistolgrep tillater hånden og håndleddet for å forbli i en mer nøytral, behagelig stilling.

Repetitive Motion

Bytt til fjærbelastede håndverktøy for å minimere overdreven verktøy manipulasjon i håndflaten. Mekanisk assistert verktøy gir automatisk rekyl og enkel kontakt stresset av håndverktøy.

velge verktøy med innebygde gir og skralle mekanismer for oppgaver hvor høyt dreiemoment og verktøy hastighet årsak belastning og tretthet.

Legg verktøy til uthuset som har bøyd eller buet håndtak. Slike verktøy tvinge riktig håndledd og albue plassering, bedre grep styrke og redusere kraft.

Hint

  • For å finne det optimale verktøyet håndtere diameter for hånden, plassere tommelen og pekefingeren på "OK" posisjon. Den ledige plassen i mellom er en retningslinje for et godt egnet verktøy håndtak diameter.
  • Endring av oppgaven er like viktig som å velge riktig verktøy. Kroppen din posisjon og nærhet til arbeidet er avgjørende for ergonomisk komfort.
  • Oppnå en god ergonomisk passform når du velger et verktøy er ikke en eksakt vitenskap. Mens eksperter tilbyr kjeder og produsenter tilbyr spesifikasjoner, bør du vurdere dem å være retningslinjer for riktig passform. Det er ikke en one-size-fits-all løsning. Tool utvalg krever ofte prøving og feiling.
  • Modifisere et verktøy håndtak med ettermarkedet materialer kan føre til at verktøyet til å operere annerledes og selv bli ustabil. Les og følg produsentens anbefalinger.
  • Ikke forsøk å bøye eller kurve et verktøy håndtak. Dette kan kompromittere håndtaket styrke og føre verktøyet til å bryte under belastning. I stedet innkjøpsverktøy formet av produsenten.