Digidexo.com

Hvordan håndtere Heteslag

Hvordan håndtere Heteslag


Når noen lider av heteslag, bør den behandles som en svært alvorlig og livstruende situasjon. Du kan hjelpe noen kjøle ned hvis han eller hun opplever heteslag eller heteslag. Bruk disse tipsene for å hjelpe noen med heteslag, men også ringe og få hjelp fra en lege så snart som mulig.

Hvordan håndtere Heteslag

•  Få den enkelte som lider av heteslag til et skyggefullt område og ut av solen. Hvis personen oppholder seg i solen, vil det bare bli verre. Folk lider av heteslag i varme steder over hele verden på grunn av intens solen.

•  Få personen til et kjølig område så snart du kan. Den personens kroppstemperatur må være redusert til et sikkert nivå. Prøv å sette ham i en kul kar, kjølig dusj, eller bruke en slange med kaldt vann for å spraye ham.

Pass på at hvis fuktigheten i luften er lav. Du vikle person i en våt, kjølig ark og vifte henne.

Ring sykehuset for råd hvis de krisepersonell er forsinket. Spør sykehuset hva du kan gjøre for å hjelpe denne personen.

Overvåk denne personens kroppstemperatur til du synker til et nivå mellom 101 og 102 grader F. Denne temperaturen vil være tryggere å håndtere og redningspersonell kan ta det derfra.

Hint

  • Ikke gi personen noe alkohol å drikke. Denne drinken vil bare øke temperaturen igjen til usikre nivåer. Bare tilby vann for å være sikker.