Digidexo.com

Overskytende magesyre Symptomer

Overskytende magesyre kan være svært smertefullt og til slutt føre til magesår. Hvis du har noen tegn til symptomer, er det viktig å kontakte legen din slik at han kan utføre en magesyre test og avgjøre neste skritt å ta.

Årsaker

Den viktigste årsaken til overskytende magesyre er kosthold. Magen naturlig produserer en syre for å bryte ned maten nylig forbrukes. Fetere og spicier matvarer er vanskeligere for magen for å bryte ned og kan føre til større produksjon av syre som vanligvis vil forårsake en brennende følelse eller la en sur smak i munnen.

Symptomer

Tegn på overskytende magesyre omfatter brenning, oppblåsthet, raping eller gass umiddelbart etter måltider; Hårtap; fordøyelse; forstoppelse eller diaré; rektal kløe; svake og sprukne negler; ufordøyd mat i avføringen og en uvanlig følelse av fylde, ifølge Jigsaw Health.

Diagnose

For mye magesyre har ofte den samme virkning på kroppen som for lite magesyre, så det er viktig å utføre en mage surhet test for å bestemme nivåene av syren som finnes i magen.

Testing

Testing for magesyre brukes for å bestemme mengden og surheten av mageinnholdet. Testen sjekker om materiale fra tynntarmen er å finne sin vei tilbake til magen eller om medisiner fungerer som de skal, eller undersøker dårlig opptak av næringsstoffer. Testen innebærer å faste i fire til seks timer før testen. Dette tillater kun fluid å forbli i magesekken, noe som deretter vil bli tappet via rør gjennom spiserøret.

Det finnes andre måter å teste for magen surhet utover faste, men alle prosedyrer må trekke ut og analysere væske. En annen test innebærer å gi kroppen med nok insulin for å indusere hypoglykemi, stimulering av frigjøring av gastrin, og deretter trekke ut fluidet i magen og analysere innholdet.

Resultater

Det ekstraherte fluid vil da bli analysert og sammenlignet med normale surhetsgraden. Normale mage surhetsgraden har en pH-verdi på 1,5 til 3,5 per 20 til 100 ml fluid. Høye sure nivåer kan føre til sår, mens lavere sure nivåer kan være tegn på malabsorpsjon.

Naturlige behandlinger

Jigsaw Helseinstituttet anbefaler noen naturlige behandlinger for å bidra til å støtte helsen til fordøyelsessystemet. Utover riktig ernæring, er omega-3 i fiskeolje nyttig i behandling av overskytende magesyre samt essensielle bunter av fordøyelsesenzymer for å bidra til å bryte ned tøffere matvarer.