Digidexo.com

Hvordan bruke en Stevia Plant

Du kan ha et naturlig søtningsmiddel med helsemessige fordeler når du vokser stevia planter eller kjøpe dem fra helse-mat butikk. Stevia rebaudiana, som har opprinnelse i Sør-Amerika, er 30 ganger søtere enn sukker i sin naturlige, grønne bladform og 300 ganger søtere enn sukker i sin konsentrerte ekstrakt form, ifølge Kansas State University Research and Extension. Stevia planter vokser godt i tropisk klima utendørs, men kan også bli brakt innendørs om vinteren. Det er viktig å holde dem varme og fuktige. Plant stevia stiklinger i hevet senger for å unngå rot råtne. Stevia frø har fertilitetsproblemer, så bruk borekaks å dyrke planter. Stevia rebaudiana borekaks er best, som andre varianter av stevia ikke har samme sødme. Plasser stevia planter på en solrik vinduskarm og omsorg for dem som du ville potteplanter. Du kan bruke plantene dine på flere måter: å lage te, som søtstoffer i oppskrifter, for å avlaste hypertensjon, selv som en ansiktsmaske.

Hvordan bruke en Stevia Plant

•  Samle grener av stevia planter, binde dem ved hjelp av hyssing eller gummi band, og henge dem på et tørt og kjølig sted på kroker eller spiker. Bladene vil bli tørr og sprø etter ca en uke. Stripe tørre blader fra grenene, slipe stevia bladene ved hjelp av en kaffekvern eller en morter, og deretter lagre bladene i en dekket beholder, for eksempel en glasskrukke.

Bruk bakken stevia blader i stedet for sukker i mat oppskrifter. Ifølge Kansas State University Research and Extension, kan du erstatte 3/8 ts. tørr, jord-leaf stevia i 1 ss. av sukker, og du kan også bruke 2 ss. av bakke blad stevia til lik en kopp sukker. Dryss bakken stevia på din frokostblanding eller i din kaffe eller te som søtningsmiddel. The Food and Drug Administration godkjent stevia for bruk i USA som et søtningsmiddel som i 2008.

Spis stevia blader rett utenfor din stevia planter. Du kan også spise stevia bladene sammen med mynteblader for en godbit.

Gjør stevia te med friske eller løs, tørket stevia blader. Du kan også kjøpe tørkede stevia blader eller stevia teposer på helsekostbutikken. Noen påstår stevia hjelper til med fordøyelsen og lindrer magesyke når konsumert i te form.

Mix ¼ kopp bakken stevia blader med en kopp varmt vann i en glasskrukke for å lage din egen stevia flytende konsentrat. Jan London, forfatter av "Coconut retter, med Stevia," antyder du tillater bakken stevia og vann blandingen til å sitte i 24 til 48 timer, og deretter press løsningen gjennom ost klut. Hold flytende konsentrat nedkjølt.

6. Påfør stevia væske til ansiktet som en maske. Selv om det ennå ikke er støttet av vitenskapelige studier, kan stevia være i stand til å behandle for tidlig aldring, akne og andre hudproblemer. Gni noen dråper av den hel-leaf stevia flytende konsentrat på huden din, la den på i 30 til 60 minutter, og skyll av. Du kan også sette en dråpe på en kvise eller munn sår og la det tørke.

Bruk stevia planter trygt hvis du har diabetes. Stevia har en lav glykemisk indeks, noe som betyr at stevia utgivelser glukose sakte inn i blodet. Ifølge National Institutes of Health, en 1986 tre-dagers studie med 16 friske frivillige ved Universidade de Maringa i Brasil viste utdrag fra stevia blader betydelig redusert blodsukkernivået.

Bruk stevia hvis du har høyt blodtrykk. To langtidsstudier-en i året i lengde og de andre to år lang ved Massachusetts General Hospital i april 2010 avslørte stevia kan effektivt lavere blodtrykk, ifølge National Institutes of Health.

Hint

  • Hell litt av din hjemmelagde stevia flytende konsentrat inn en 1-oz. dropper flaske når du ønsker å bære noen med deg. Dette blir en praktisk måte å legge stevia i kaffe eller te når du er borte fra hjemmet.
  • Ta stevia for å hjelpe deg å miste vekt. Stevia har null kalorier og kan hjelpe deg å redusere sukker og fet mat cravings. Ta 10 til 15 dråper av hel-leaf stevia flytende konsentrat i vann 20 minutter før måltider.