Digidexo.com

Tegn på en Stroke i en mann

Hjerneslag, ifølge American Stroke Association, er nummer tre morder av mennesker i Amerika. Slag er forårsaket av blokkering, eller koagulering, av blodkar (og noen ganger sprengning av blodkar) som transport næringsstoffer til og fra hjernen. Når dette skjer, kan hjernen ikke får de næringsstoffene den trenger for å overleve og begynner å svikte. I verste fall kan et hjerneslag drepe.

Oftest er slag forbundet med menn i motsetning til kvinner (selv om kvinner kan også oppleve dem). Det følgende er noen advarsel tegn på slag hos menn.

Nummenhet

En plutselig innsettende nummenhet i kroppen kan være en klar advarsel tegn på et slag. Dersom du opplever plutselig nummenhet i ansiktet eller lemmer, kan dette indikere utbruddet av hjerneslag. Videre, hvis det oppstår nummenhet begrenset primært til den ene side av legemet, er dette et enda klarere indikator på at et slag kan inntreffe.

Forvirring

Plutselig forvirring kan også være en indikator på et slag. Hvis noen går fra å være helt sammenhengende ett sekund å plutselig tilsynelatende desorientert eller forvirret den neste, kan dette indikere utbruddet av et slag. Vanskelighets danne ord og setninger, eller forstå andre, kan tjene som advarsel tegn på denne plutselige forvirring.

Vision Failure

Strokes også er ofte ledsaget av problemer med synet. Hvis du opplever plutselige problemer med å se ut av enten øyet (eller begge), kan dette være et tegn på et slag.

Tap av motorkontroll

Når et slag setter inn, folk ofte opplever et tap av motorisk kontroll. De har problemer med å gå og gjøre koordinerte aktiviteter, opplever redusert hånd-øye-koordinasjon, og kan virke off-balanse. Hvis noen eller alle av disse symptomene opptrer plutselig, kunne de være tegn på slag.

Hodepine

Til slutt, slagpasienter opplever ofte en hodepine som synes å komme ut av ingensteds. Hvis noen ser ut til å ha oppstått en lammende hodepine uten noen åpenbar grunn, kan dette bety at et slag er i ferd med å skje.