Digidexo.com

Oral Cancer Treatment

Oral kreft eller kreft i munnen kan bli diagnostisert ved en tannlege i løpet av en rutineundersøkelse, eller av en lege. Symptomer på munnen kreft inkluderer uvanlige vekster i munnen, sår som ikke leges, misfargede flekker på ganen eller innsiden av kinnene, vondt å svelge eller tygge, kjeve eller tunge smerte og løse tenner. Behandlinger for oral cancer inkluderer kirurgi, stråling og medikamentterapi, som kan gjøres på egenhånd eller i kombinasjon med hverandre.

Kirurgi

Leger kan utføre kirurgi for å fjerne kreftsvulster i munnen, som er en mindre operasjon for små kreftformer, men kan kreve fjerning av omgivende vev for større svulster.

Rekonstruktiv kirurgi

Etter fjerning av kreftsvulster fra munnen, kan rekonstruktiv kirurgi på kjeven, tunge og kinn, så vel som tannimplantater være nødvendig.

Kirurgiske bivirkninger

Bivirkninger av kirurgiske behandlinger for munnen kreft inkluderer skjemmende og vanskeligheter med å snakke på grunn av fjerning av vev fra tunge eller gane.

Stråling

Ifølge Mayo Clinic, er stråling den mest effektive behandlingen for munnen kreft og kan brukes eksternt gjennom x-stråler eller internt via frø eller ledninger.

Stråling bivirkninger

Bivirkningene av strålebehandling er munntørrhet, tannråte eller tap, blødende tannkjøtt, kjeve smerter eller stivhet og misfarging og hevelse i ansiktshuden.

Medikamentell behandling

Kjemoterapi bruker narkotika som reiser over hele kroppen og dreper kreftceller samt sunn seg. Målrettet medikamentterapi stanser reproduksjonen av kreftceller i munnen.

Bivirkninger

Bivirkninger fra kjemoterapi og målrettet medikamentell behandling inkluderer håravfall, kvalme, oppkast, diaré og tretthet.