Digidexo.com

Måter å forebygge forkjølelsessår

Måter å forebygge forkjølelsessår


Ved roten av forkjølelsessår, også kjent som munnherpes, er herpes simplex 1 virus (HSV-1) - noe som du alltid vil ha når du "fange" den. Du kan utvikle forkjølelsessår rundt munnen, lepper, kinn, hake og nese - ikke inne i munnen din. Selv om denne typen herpes virus er normalt sovende, kan du forvente et par utbrudd av forkjølelsessår hvert år. Heldigvis er det noen tiltak du kan ta for å unngå overdreven kviser.

Før Infeksjon

Før du selv utvikle en kald sår, får for vane å ikke dele kjøkkenutstyr, kopper, håndklær og drikke med hvem som helst. Kyssing og munnsex både overføre herpes viruset som forårsaker forkjølelsessår, så avholdenhet er den beste form for forebygging. Husk, mens du kanskje ikke ser en kald sår, kan noen være i begynnelsen stadier av en avslapnings, som du ikke kan se.

Etter infeksjon

Hold leppene fuktig hele tiden med leppepomade. Bruk produkter med solfaktor 15 eller høyere hvis du kommer til å være ute, og prøv å unngå overeksponering for sol og UV-lamper. Vær avslappet og unngå stress, som det kan utløse et utbrudd. Har du en stikkontakt som kan avlaste stress som løping, ser en favoritt film, shopping eller ta en boble bad.

Når du begynner å føle et utbrudd kommer på (prikking, svie og kløe er hyppige tegn), begynner å bruke kaldt sår medisin som Abreva og Valtrex. Selv om dette sannsynligvis ikke vil hindre breakout, vil det hjelpe det gå unna raskere.

Vær forsiktig

Når du har en avslapnings eller er i begynnelsen stadier av en, ta hensyn til andre mennesker. Unngå de atferd som kan overføre viruset til dem. I tillegg må du være forsiktig med deg selv. Vask hendene ofte, og hvis du tar på området rundt munnen, ikke rør noe annet, inkludert din egen kropp, til du grundig vaske hendene.