Digidexo.com

Hvordan behandle en Herpes infisert finger

Postherpetisk whitlow er en infeksjon forårsaket av en herpes simplex virus (HSV) som påvirker hendene; Det kan enten være forårsaket av HSV-1, den kalde sår virus, eller HSV-2, genital herpes virus. Medline Plus melder at tilstanden rammer oftest helsepersonell og barn, selv om noen kan bli infisert. Riktig behandling for tilstanden krever en lege besøk for diagnose, etterfulgt av administrering av reseptbelagte medisiner.

Hvordan behandle en Herpes infisert finger

Administrerende Herpes Whitlow

•  Gå til legen din for en mistenkt herpes infisert finger. Ifølge US Army Center for Health Promotion and Preventive Medicine (USACHPPM), symptomer inkluderer en brennende eller prikkende følelse i fingrene eller tommelen, etterfulgt av et rødt utslett og blemmer som til slutt bryte åpen og skorpe over, lokale smerter og mindre vanlig , feber, hovne lymfeknuter og ubehag. Legen kan bekrefte diagnosen ved å ta en prøve fra en aktiv sår eller gjennom blodprøver.

Påfør en aktuell medisin hvis man er foreskrevet av legen din for forvaltning av det første utbruddet av postherpetisk whitlow. Ifølge Merck håndbøker, kan denne behandlingen forkorte løpet av den primære utbrudd av herpes infisert finger.

Ta oral anti-virus medisiner som foreskrevet av legen din i begynnelsen av fremtidige utbrudd. Fordelen av å besøke en lege for denne tilstanden er at reseptbelagte medisiner kan være til stede for å håndtere fremtidige symptomer. Som med andre herpetic forhold, begynner anti-viral behandling kort tid etter utviklingen av symptomene er nøkkelen i å begrense lengden og alvorlighetsgraden av et utbrudd.

Ta over-the-counter smertestillende for å håndtere smerte forbundet med postherpetisk whitlow. Den USACHPPM anbefaler å konsultere lege før du begynner på medisiner for smertebehandling av en herpes infisert finger.

Hint

  • Vær forsiktig så du ikke berører andre med herpes infisert finger under et utbrudd. Du bør også utvise forsiktighet når berøre andre deler av kroppen din under et utbrudd, som du risikerer å spre smitte.
  • Ingen behandling kan kurere herpes infeksjoner, inkludert whitlow. Imidlertid folk har en tendens til å ha færre herpes utbrudd over tid.