Digidexo.com

Lysin & Cold sår Forebygging

Forkjølelsessår er kløende, væskefylte blemmer som kan dukke opp med nesten ingen varsel, forårsaker forlegenhet og stress. Et utbrudd kan utløses av faktorer som kosthold, vær og stress. Kort sagt, det noen ganger føles som alt kan føre til en kald sår. Hvis du er noen som er utsatt for hyppige utbrudd, kan aminosyren lysin godt vise seg å være din beste allierte.

Lysin i Mat

Forkjølelsessår replikere ved hjelp av arginin, en aminosyre som finnes i mange matvarer. Lysin er motgift til arginin - den blokkerer replikasjon av herpes simplex virus. En av de beste tingene du kan gjøre for å forebygge forkjølelsessår er å gjøre lysin en større del av ditt daglige kosthold. De fleste frukter, grønnsaker og fisk har høye nivåer av lysin og lave nivåer av arginin. Usøtet, naturlig yoghurt er en av de beste anti-forkjølelsessår matvarer på grunn av sin lysin innhold. Pass på å sjekke for gelatin i ingrediensene, som noen yoghurter inneholder dette arginin-rik ingrediens som kan faktisk føre til et utbrudd. Melk, ost, bønner og selv iskrem alle inneholder lysin.

Lysin kosttilskudd

Du kan også ta lysin kosttilskudd: 500mg er en god start, selv om du kan opp som til 1000 mg eller 2000 mg hvis du er noen som virkelig sliter med forkjølelsessår. Se etter et merke som inneholder sink, vitamin C og bioflavonoider - disse vitaminene vil hjelpe lysin absorbere bedre. Ta alltid lysin kosttilskudd med mat og et glass vann for å unngå mageproblemer. Unngå lysin merker som inneholder gelatin, som kan utløse munnsår, og dikalsiumfosfat, som kan gjøre det vanskelig for kroppen å få næringsstoffer som sink.

Aktuelt kremer

Noen aktuelle kremer og chapsticks inneholder lysin er tilgjengelige, men de kan fungere bedre for å berolige forkjølelsessår som allerede har brutt ut. Lysin kremer kan være kostbar og kan ikke hindre nye forkjølelsessår. Den eneste aktuell krem ​​FDA godkjenner å forkorte varigheten av forkjølelsessår og muligens forhindre utbrudd er Abreva, selges på de fleste matvarer og narkotika butikker.