Digidexo.com

Fordelene av Domperidone

Medisinen Domperidone, kjent under handelsnavnet på Motilum, er et stoff som brukes primært for å bistå bevegelsene i mage og tarmer. Generelt er det brukt for pasienter som har vanskeligheter excreting avfall eller hvis magene er ikke riktig å skyve mat sammen. I sin sekundær bruk, blir det brukt til å hjelpe pasienter med Parkinsons sykdom med symptomer på kvalme forårsaket av andre legemidler som brukes til å behandle sykdommen. Det har ikke vist seg å fungere med kvalme forårsaket av andre stoffer, for eksempel cellegift, men det fortsatt kan ha off-label bruk for dette. Det bør bemerkes at det ikke er noen kliniske forsøk i gang for å behandle kjemoterapi pasienter med dette stoffet mot kvalme.

Primære bruksområder

Domperidone er en perifer dopaminantagonist. Dette stoffet spurs musklene i spiserøret og magesekken til å presse hardere. De er gitt mer energi for å fungere. Alle lukkemuskelen i kroppen er gitt en ekstra energiform for å manipulere mat og avfall. I tillegg kan pasienter som har problemer med å svelge også få bruk av medisiner, siden det provoserer musklene i spiserøret. Alle pasienter som ikke kan holde maten ned uansett grunn kan få en stor grad av bruk av denne medisinen.

Off label bruk

Domperidone brukes off label for å bistå i produksjonen av morsmelk. For denne bruken, bør denne medisinen være siste utvei, som det er andre legemidler på markedet for dette, for eksempel Reglan eller sulpirid. Men hos kvinner som ikke kan ta andre medisiner, har dette stoffet vist resultater. Det bidrar i produksjonen av hormonet prolaktin. Dette hormonet spurs cellene i brystene til handling, produsere melk. Fordelene her er at det er tidvis tatt av mødre til adopterte barn eller mødre med babyer som er på sykehuset og blir lei bare av brystmelk. I noen tilfeller trenger brystene ikke operere uten en baby latching på, og derfor, under visse omstendigheter, har dette stoffet bidratt til å produsere den nødvendige melk.

Spedbarn

Dette stoffet har også blitt brukt i det siste til å behandle babyer som spytte opp for ofte, og begynner å miste vekt. På svært små barn, er dens handling det samme som med voksne, anspore spiserøret å presse maten ned i magen, der det kan trygt bli fordøyd.