Digidexo.com

Colonography Vs. Koloskopi

Alle som har opplevd koloskopi ser det som en slags nødvendig onde. Mens innser viktigheten av å sikre at våre kolon er sunt og fungerer normalt, er utsiktene til å gjennomgå en ubehagelig prosedyre som involverer et privat område av kroppen vår mindre enn attraktivt. Som et resultat av mange satt av denne viktige eksamen.

Fakta

Koloskopi er en prosedyre der en lang, tynn, fleksibelt instrument med et kamera på spissen blir brukt til å undersøke hele tykktarmen, også kjent som tykktarmen. Det gjør det mulig for legen å se etter eventuelle uregelmessigheter, og gjør ham til å ta prøver av alle vev han føler kan være av interesse. Til dags dato, er det mye mer pålitelig enn enhver annen av de standard screeningmetoder, selv om det er mest invasiv.

Fremskritt

En annen screening metode som endelig kommer av alder er en teknikk som kalles virtuell koloskopi, også kjent som CT colonography. Specialized CT scan teknikker brukes til å produsere flere bilder av magen og bekkenet. Sofistikerte datamaskiner deretter montere disse bildene til detaljerte tredimensjonale bilder av tykktarmen og endetarmen som kan vise polypper (små, utstående masser av vev) og andre abnormiteter.

Sammenligninger

Colonography er mindre inngrep enn tradisjonelle kolonoskopi, noe som gjør fremgangsmåten mer behagelig for pasienten. I begge tilfeller er det imidlertid, i tykktarmen må først bli renset ved bruk av en væskeavføringsmiddel dagen før, og spising er begrenset. Kolonoskopi krever også pasienten å bli bedøvet, og det er en liten risiko for instrument-relaterte komplikasjoner som blødning eller oppriving av tykktarmen.

En studie utført av University of Münchens Frank Kolligs, MD, og ​​presentert på den årlige Gastrointestinale Kreft Symposium, viste at både Koloskopi og colonography oppdaget pre-kreftsvulst og polypper større enn 10 millimeter - en størrelse betraktet som farlig - i utgangspunktet den samme rate. Koloskopi fant flere mindre polypper - 5 millimeter eller mindre - men disse sjelden bli kreft.

Betraktninger

Fordi begge metodene gir svært like resultater, og gitt at colonography synes å være mye mer pasientvennlig enn koloskopi fra en komfort og beskjedenhet ståsted, ville det opplagte valget være colonography, ikke sant? Ikke så fort. En fordel med koloskopi er at hvis noe unormalt oppdages, kan den bli fjernet umiddelbart og sendt for tester. I tillegg, fordi colonography er relativt nytt og ennå ikke utbredt, ikke alle forsikringsselskaper i dag dekke kostnadene ved eksamen.

Konklusjon

Basert på tilgjengelig dokumentasjon, både eksamener er levedyktige alternativer for å oppdage kreft. For å sikre en høyere suksessrate for hver type prosedyre, er det viktig å følge nøye pre-eksamensforberedende instruksjoner, samt retningslinjer for hvor ofte du bør screenes. For å hjelpe deg å gjøre et mer informert beslutning, er det viktig å diskutere både koloskopi og colonography med legen din og løse eventuelle bekymringer eller spørsmål du måtte ha. Finn ut om det er anlegg i ditt område som spesialiserer seg på colonographies og nøyaktig hvilke prosedyrer er dekket av din forsikring.

Ergo - uavhengig av hvilken tykktarmskreft screening prosedyre du bestemmer deg på, er det viktigste å sette til side noen beven, gjøre en avtale med legen din, og få screening gjort. Familien din vil takke deg.