Digidexo.com

Graviditet Diet

Gravide trenger et sunt balansert kosthold for å gi energi til deres voksende baby. De fleste gravide kvinner trenger ytterligere 300 kalorier om dagen for å få en passende mengde vekt gjennom hele svangerskapet, i henhold til March of Dimes. Gravide kvinner med tilstander som svangerskapsdiabetes kan være nødvendig å følge bestemte diett planer som foreskrevet av lege.

Får Balansert ernæring under svangerskapet

Når du utformer en diett under svangerskapet, bør du oppsøke lege eller ernæringsfysiolog for å sikre at du får nok nødvendige næringsstoffer for å støtte din voksende baby. Velg ernæringsmessig rik, hele matvarer enn bearbeidet mat når det er mulig å gi det beste utvalg av næringsstoffer for deg og barnet ditt.

Foods høy i protein er nødvendig for cellevekst. The Mayo Clinic anbefaler 71 g protein per dag, som kan finnes i matvarer som magert kjøtt, peanøttsmør og tofu. Kalsium er nødvendig for å fremme sterke tenner og bein. The Mayo Clinic anbefaler 1000 mg kalsium per dag, noe som kan bli funnet i meieriprodukter, samt grønnsaker som spinat. Karbohydrater gir vedvarende energi for både mor og baby. Velge ernæringsmessig rik karbohydrater som brun ris, grønnsaker og frukt er bedre enn å velge bearbeidet mat som godteri eller chips.

Noen næringsstoffer, som jern og folsyre, er spesielt viktig under svangerskapet. Innhenting tilstrekkelig jern hindrer jernmangel anemi, som er en risikofaktor for prematur fødsel. Forbruker 27 mg jern fra matvarer som kjøtt, spinat og bønner gir nok jern eller jern kan svelges ved hjelp av en prenatal vitamin, i henhold til March of Dimes. Folsyre forebygger misdannelser som nevralrørsdefekter. Gravide kvinner trenger 1000 mg, som kan finnes i prenatal vitaminer og appelsiner, spinat, bønner og befestede produkter som korn.

Matvarer for å unngå under graviditet

Under graviditet, kan enkelte matvarer skade barnet, og bør unngås. Alkohol er aldri trygt å konsumere i løpet av svangerskapet. Urtete og urte kosttilskudd kan ha uønskede effekter, og du bør diskutere dem med en lege før bruk. Koffein bør begrenses til 200 mg eller mindre under svangerskapet.

Matvarer som kan bære bakterier og kjemikalier bør unngås. Disse inkluderer rå egg, rått kjøtt, upasteurisert ost, kjøttpålegg (med mindre tilberedes for å unngå bakterier), rå spirer, upasteurisert melk eller juice, og kokt egg eller kjøtt.

Fisk som er høy i kvikksølv, som sverdfisk og tilefish, bør ikke brukes av gravide kvinner. Fisk lav i kvikksølv, som hermetisert tunfisk, laks eller reker, kan inntas i moderate mengder, og er en god kilde til magre proteiner.