Digidexo.com

Hvordan å trøste en pasient med diabetes

Hvis du kjenner en venn, pasient eller elsket en som har blitt diagnostisert med diabetes, kan det hende du føler ansvar for å trøste dem som de står overfor en stor ny utfordring. Denne personens liv vil bli forandret for alltid, men alt er ikke tapt; er det flere måter du kan trøste en pasient med diabetes.

Hvordan å trøste en pasient med diabetes

•  Fortell pasienten hvor vanlig diabetes er. Han er ikke lider av en sjelden, untreatable sykdom; en ny person er diagnostisert med diabetes hvert 20 sekund. Selv om diabetes er en svært alvorlig tilstand, er han ikke alene.

Snakk om de mange måter som diabetes kan behandles. Med regelmessig mosjon, riktig kosthold, og jevn insulininjeksjoner, kan diabetes kontrolleres. Selv om det krever aktsomhet og årvåkenhet, informere pasienten om at diabetes er ikke en dødsdom. Hun kan selv være i stand til å bære en insulin posen, en ganske moderne enhet som regelmessig og automatisk injiserer insulin. Denne teknologien gjør diabetes en svært overkommelig tilstand.

Minn pasienten at det er et bredt nettverk av diabetes støttegrupper tilgjengelig. Mange diabetes pasienter er i stand til å leve med sin sykdom takket være konstant, bekrefter støtte fra jevnaldrende. Det er støtte grupper og kompetansesentre i alle 50 delstater.

skille fakta fra fiksjon. Ved å avskaffe myter om diabetes, kan du hjelpe pasienten innse fakta av sin sykdom. For eksempel er det ofte tenkt at diabetikere kan bare spise en håndfull av spesielle diabetiker matvarer. Dette er usanne; diabetikere kan skape mangfoldige, deilige dietter som er lav i sukker og fett. Selv søtsaker kan nytes i moderate mengder. Noen mener at diabetikere har svakere immunforsvar, og er dermed utsatt for å fange infeksjoner eller andre sykdommer; dette er en myte. Minn pasienten at hans diabetes ikke gjøre dem mer sannsynlig å si, ta en vanlig forkjølelse.