Digidexo.com

Anstrengelse Symptomer på Angina

Angina er en tilstand som betyr blokkering i årene som forsyner hjertet med oksygenrikt blod. Når fartøyene begrense, på grunn av plakk eller spasmer, kan pasienten oppleve angina symptomer eller enda et hjerteinfarkt. Anstrengelsesutløst angina betyr at symptomene er brakt videre av anstrengelse eller stress.

Smerter forbundet med anstrengelse Angina

Ulike mennesker opplever ulike symptomer relatert til angina. Vanligvis kan personen klager over midten eller substernal ubehag i brystet som er beskrevet som press, fylde, tetthet eller tyngde. Ubehaget kan stråle inn i kjeve, armer eller rygg.

Andre symptomer på anstrengelsesutløst Angina

Kvalme, svimmelhet, diaphoresis (eller bryte ut i en svette) og kortpustethet er flere symptomer som kan følge med smerten av angina.

Lindring av symptomer på anstrengelsesutløst Angina

Symptomer på anstrengelsesutløst angina avtar vanligvis i noen få minutter med hvile eller medisinering. Hvis angina fortsetter etter mer enn fem minutters hvile, kan pasienten være ustabil og trenger legehjelp.

Diagnostisering anstrengelse Angina

Det er svært viktig å sørge for at alle anginasymptomene overvåkes nøye av en kardiolog. Anstrengelsesutløst angina, mens vanligvis ikke livstruende, kan bli ustabil og med føre til et hjerteinfarkt. En historie og fysisk, stresstest, hjerte CT scan og hjertekateterisering alle er diagnostiske verktøy for å hjelpe diagnostisere angina.

Behandlinger for Angina

Mange ganger kan anstrengelsesutløst angina behandles symptomatisk med medisiner, slik som nitroglyserin, for å hjelpe utvide blodårer som er innsnevret. Behandlinger kan omfatte utvidelse av hjertet fartøy (angioplastikk), stent eller koronar bypass kirurgi. Hvis berettiget, er endringer i livsstil oppfordres til å hindre ytterligere blokkering eller komplikasjoner.