Digidexo.com

Plexus brachialis Behandlinger

Plexus brachialis er en serie av nerver som går fra nakken til armhulen, som styrer muskelbevegelser og opplevelser i skulder, arm og hånd. Skader oppstår når det er skader på disse nervene, når det er traumer, betennelse eller svulster i skulderen. En person med plexus brachialis vil oppleve symptomer som en lammet arm, manglende muskelkontroll i armen, hånden eller håndleddet og / eller tap av følelse i hånden eller armen. Skader på plexus brachialis er noen ganger forblir ubehandlet, men noen individer får fysioterapi eller kirurgi.

Ingen behandling

For noen med plexus brachialis skader, er det beste behandlingsalternativet for å la det gro naturlig. Dette er vanligvis mulighet for babyer som er født med skade, og bare trenger tre til fire måneder å helbrede. Andre pasienter kan leges i uker eller måneder, avhengig av omfanget av skaden. Uansett om behandling er nødvendig avhenger av alvorligheten av skaden. En avulsion er en type skade som oppstår når nerve rot er løsrevet fra ryggmargen. Hvis avulsion er ufullstendig, er nerven ikke helt kuttet, og det kan være i stand til å helbrede sakte på egen hånd. En annen type skade er et brudd, som oppstår når nerve er revet, men i et annet land enn der den kobles til ryggraden sted. Neuropaxia er en mindre alvorlig skade som oppstår når skaden er gjort til beskyttelsesdekselet over nerven. I denne type av skade, er det ikke er skadet nerve, men dets evne til å fungere som en signalleder, blir skadet. De fleste pasienter med denne type skade kan leges uten operasjon eller behandling. Pasienter som har komplette avulsions eller brudd, vil imidlertid ikke vanligvis leges uten nerve blir koblet kirurgisk.

Fysioterapi

Fysioterapi for plexus brachialis innebærer vanligvis spekter av bevegelsesøvelser og medisiner og behandlinger som brukes for å lindre smerter. Fysioterapi er ofte anbefalt for å hjelpe folk opprettholde eller få styrke i musklene. Pasientene er vanligvis satt på en fysioterapi regime for mellom tre og åtte uker. Pasienter gjør bevegelsesøvelser, som bidrar til å kvitte seg med stivhet i armen og gi fleksibilitet til ledd. For en arm trening, sitte med håndflatene pekte oppover og deretter bøye fingrene innover. Gjør dette mellom tre og ti ganger. For en annen øvelse, bøy armene på albuen og berør skulderen din, og pass på å holde fingrene bøyd.

Noen leger kan også anbefale stints og bukseseler, som er ment å hjelpe folk har større bevegelighet i armer og hender. Hvis deltamuskelen er svekket av en plexus brachialis skade, vil legene sette en slynge på pasientenes armen for å unngå skade på humerus. For smerte, kan noen pasienter gis medisiner som cortcoisteroids, anti-inflammatoriske medisiner, smertestillende, muskelavslappende medisin mot anfall eller trisykliske antidepressiva.

Kirurgi

Hvis en pasient ikke komme seg fra sin skade innen tre til seks måneder, og senest et år, vil leger vanligvis anbefaler kirurgi. Leger kan utføre nerve grafts, nerveoverføringer eller muskel overføringer. En nerve pode er en prosedyre der nervevev er plassert i et gap som er igjen når nervene er sprukket eller strukket. Nervevev kommer fra høsting vev fra andre deler av kroppen, vanligvis albuen eller leggene. Etter dette, nerver vokse rundt vev, vanligvis rundt en tomme en måned, noe som gjør gjenvinning av en langsom prosess. En nerveoverføring er når en del av et fungerende brachial plexus brukes til å erstatte en nerve eller muskler som er skadet i nærheten av ryggraden. Dette er gjort for å gi disse muskler eller motorisk og sensorisk nervefunksjon. Under prosedyren, er den fungerende delen av plexus brachialis sydd på nerve eller muskler som ikke fungerer. Under muskel overføringer, en sunn muskel, så vel som dens nerver og blodforsyning, fra benet er podet på plass på armen som ikke fungerer. Målet med denne operasjonen er å bringe motorisk funksjon til skulderen, albuen og hånd. Selv om disse kirurgiske prosedyrer kan bidra til å tillate bevegelse tilbake inn i arm, skulder og hånd, er det bare delvis gjenoppretter derimot evne til gripe objekter. Noen ganger kan en rekke kirurgiske prosedyrer trenger å gjøres for å gi hånd større gripeevne.