Digidexo.com

CPAP Masker Instruksjoner

CPAP står for Continuous Positive Airway Pressure, og det er en behandling enhet som bruker mild lufttrykket for å holde en persons luftveiene åpne mens du sover. Mest brukt for personer som har pusteproblemer som for eksempel søvnapné, kan en CPAP også brukes til å hjelpe premature barn når lungene ikke er fullt utviklet. En CPAP maskin har en montert maske og stropper for å holde anordningen på plass, i tillegg til forbindelsesrøret og motoren. Retten sittende CPAP kan forbedre søvnkvaliteten, lindrer tretthet på dagtid og redusere høyt blodtrykk.

Bruksanvisning

Sett masken over hodet og ansiktet. Untwist båndene slik at de alle vender riktig retning. Koble stroppen på pannen først ved å skyve begge stroppen hekter i hverandre til du hører et klikk. Fortsett å koble hver stropp før alt er enten koblet sammen eller festes med borrelås. De fleste nesemasker har 3:57 stropper, men masker varierer avhengig av hvilken type din terapeut anbefaler.

Unngå at ekspiratorisk port fra å bli blokkert, siden dette er hvor utåndet gass kommer ut. Noen masker har hviske svingventilen (utåndingsnivået port) innebygd og andre inneholder den på utsiden.

Stram maske ved å trekke i de øvre pannen båndene slik at det er tett rundt pannen. Gjenta med de nedre stroppene nær haken. Hold slippe og trekke til masken sitter godt. Sørg for å bruke det samme trykket på hver stropp. Hvis masken er for stram vil det være ubehagelig, vil imidlertid en løstsittende maske tillate luft å unnslippe.

Drei skiven over nesen for å justere trykket. Igjen, sørg for at den er tettsittende, men komfortable.

koble slangen til masken, enten gjennom en separat dreibar stille verdi eller en som er bygget inn. Trykk ene ende inn i hullet i fronten av masken, og den andre enden inn i utløpet av enheten.

Finn den på / av-knappen på motorenheten og slå den på. Konsentrer deg om masken og føler om det er noen lekkasjer. Juster stroppene igjen, slik at det er behagelig og luften er inneholdt. Husk å trekke alle stroppene, slik at de er enhetlige og har samme spenning.

Etikett med en markør hver stropp slik at du enkelt kan identifisere hvordan masken bør settes sammen for fremtidig bruk. Plasser rørene over toppen av hvor du sitter eller ligger, for eksempel en seng eller en stol. Hvile komfortabelt, ta tre dype åndedrag gjennom nesen. Pass på å ikke trekke eller slepebåt på masken eller hodeplagg.

Tips og advarsler

  • Rengjør masken daglig. Se instruksjoner.
  • Bruk en luftfukter i forbindelse med masken for å bekjempe nese og hals tørrhet. Dette kan feste direkte på CPAP enhet.
  • Ytterligere oksygen kan også være koblet til masken.
  • Spør din lege om en funksjon kalt "ramping" hvis du har problemer med å sovne. Dette gjør at luftstrømmen å starte lavt og gradvis øke etter hvert som kvelden skrider frem.
  • Ring din lege eller terapeut med spørsmål eller bekymringer.
  • Plasser aldri enheten direkte i vann.
  • Det er fare for elektrisk støt hvis enheten er koblet til når vann er til stede.
  • Kontroller at enheten ikke er plassert ved siden av et vindu eller et varmeapparat.
  • Unngå å bruke alkohol for å tørke ned forsyninger. Dette kan føre til hudproblemer og det bryter ned plast.