Digidexo.com

Langtidseffekter av smertestillende piller

Langtidseffekter av smertestillende piller


Smertestillende piller inkluderer over-the-counter produkter som ibuprofen samt reseptbelagte medisiner fra opiat familien. De langsiktige effektene av smertestillende piller varierer basert på type medisin, generelle helsen til pasienten og andre faktorer.

Toleranse

Toleranse er bodyâ € ™ s reaksjon på gjentatte doser av et stoff. Da tas ofte, det bodyâ € ™ s toleranse for opiater smerte piller øker, noe som fører til redusert effektiviteten av stoffet.

Misbruk og avhengighet

Opiat medisiner kan føre til både fysisk og psykisk avhengighet. Misbruk og avhengighet er blant de største risikoene forbundet med langvarig bruk av reseptbelagte smertestillende medikamenter.

Magen Blødning

Over-the-counter medisiner fra den ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NASID) familie, for eksempel ibuprofen og aspirin, øke risikoen for gastrointestinal blødning, ifølge Drugs.com. De som har størst risiko for gastrointestinal blødning er eldre voksne og de som drikker eller tar NSAIDs regelmessig.

Forstoppelse

Forstoppelse er blant de vanligste bivirkningene av opiater som morfin, ifølge emedtv.com. Forstoppelse oppstår som et resultat av bremset intestinal bevegelse og kan behandles med fiber kosttilskudd og avføringsmidler.

Advarsel

Det er mange mulige utfall av langvarig bruk av smertestillende medikamenter. For å unngå uønskede konsekvenser, snakk med legen din om dine behandlingstilbud for smerte.