Digidexo.com

Hva er behandlingen for Cerebellar Glioma?

En lillehjernen glioma er en type av fast tumor som oppstår i lillehjernen av hjernen. Balanse og frivillig bevegelse, som å gå, er kontrollert i denne delen av hjernen.

Funksjoner

En glioma er en samlebetegnelse for en solid svulst. Det finnes flere typer av hjernesvulst som er navngitt i henhold til den type hjernecelle som er involvert, og plasseringen av tumoren.

Befolkning

Flertallet av pasienter med en lillehjernen glioma er barn og ungdom. Mens hjernesvulst forekommer hos voksne, er det mindre sannsynlig å dukke opp i lillehjernen.

Effekter

Første symptomene avhenge av plasseringen av tumoren; Men det vanligste er hodepine, kvalme, oppkast og tap av koordinasjon og balanse. Problemer med å gå og unormale øyebevegelser kan også forekomme.

Behandling

I de fleste tilfeller, er operasjonen den første linjen i behandling som det kan være mulig å fullstendig fjerne svulsten. Stråling og kjemoterapi kan benyttes dersom deler av tumoren ikke kunne bli fjernet ved kirurgi.

Betraktninger

Ifølge The Childhood hjernesvulst Foundation, har kirurgisk inngrep en kur rate rundt 90 prosent. I mange tilfeller, fjerning av tumoren løser de fleste av de tilknyttede symptomer, men fysisk terapi kan bli beordret til å gjenvinne motoriske funksjon og koordinasjon.