Digidexo.com

Hip felles skader

Hofteleddet er trolig den mest jobbet skjelett del i kroppen. I løpet av et helt liv, hofteleddet bærer vekt, uansett om vedkommende er stående, sittende, huk eller liggende. Det tar også en høy forekomst av overgrep fra skade, sykdom og aldring. I respons, hofte føles noen ganger ulike grader av smerte.

Hip Joint Location

Ikke mange mennesker er i stand til å finne en hofteleddet riktig. Det er ikke den store benmasse ved den ytterste område av den nedre del av magen. Det er på toppen av leggbenet (femur). Den kuleformede ben passer inn i en koppformet beinstruktur som åpner for en rekke bevegelser.
En frisk hofteleddet tillater et utvalg av bøying og utretting stillinger. På grunn av sin konfigurasjon og veldig mekanisk natur, er denne felles kalt "ball og socket" tilkobling. Hofteleddet er i lysken, der beinet møter resten av kroppen din.

Hip Joint Pain

Smerter i hofteleddet kan ikke ha noe å gjøre med en hofteskade, som det kunne være forårsaket av en back problem, leddgikt, trochanteric bursitt, infeksjon, revet muskel, isjias, belastning, forstuing, senebetennelse eller osteonekrose.
Hip leddsmerter kan også signalisere bursa betennelsen. Bursa er en sac av væske som gir en pute for større trochanter, som ligger ved siden av lårhalsen. De fleste leger ser dette som slitasje-og-tåre smerte. Plutselige smerter når du deltar i en sport er et vanlig tegn på en revet muskel kalt acetabulær labrum.

Revet Hip Muskler

Den hippe har en svært kraftig sett med muskler, med piriformis er den mest betydningsfulle av dem. Denne muskelen er bak det hippe og hjelper roter benet til en utadrettet stilling.
Isjiasnerven, som er like bak denne muskelen, noen ganger vever seg mellom sener. Når piriformis muskelen trekker det kan knipe denne nerve, noe som resulterer i den intense smerten av isjias.

Hip Joint Injury

Slip-and-fall-hendelser generelt resultere i et hoftebrudd, noe som er svært vanlig hos eldre mennesker. Men dette betyr brudd som ikke alltid følger et dramatisk fall eller støt skade. Tilstedeværelsen av osteoporose kan føre til et brudd under dagligdagse, enkle oppgaver eller aktiviteter.
Et fall eller repetitive stress av kraftig mosjon kan resultere i en stress brudd i lårbenet halsen. Den stress brudd kan føles som en trakk muskel --- først. Det føles som en kjedelig verke, men det trenger ikke svare på resten. Denne smerten blir gradvis verre.

Hip Joint Treatment

Hvis du mistenker et hoftebrudd, får krisehjelp så snart som mulig. Noen ganger, er skaden åpenbar på grunn av en merkelig form for hip, omfattende blåmerker og / eller blødning. Hvis du ikke kan flytte hoften eller legge vekt på benet uten smerte, se en lege umiddelbart.
Hvis du behandler en skadet hofte er det viktig å være svært forsiktig og avstå fra alle aktiviteter som kan forverre den. Du kan utlede noen noen lettelse fra ibuprofen (Motrin) eller paracetamol (Paracet), som er tilgjengelig over-the-counter. Vær sikker på at du sover på den siden som ikke forårsaker smerte og legge en pute mellom bena for å avlaste trykket.

Når du er i tvil

Ta kontakt med din lege hvis smertene vedvarer i mer enn en uke, utvikler du et utslett eller feber, opplever du plutselig hoftesmerter eller føler smerter i begge hoftene eller i andre ledd. X-stråler vil identifisere hvis bein er brukket.
Imidlertid er den beste bestemmelse av skader på nerver og muskler med høy kontrast MRI arthrogram. Etter en gjennomgang av bildene --- og bruke en arthroscope --- en minimal invasiv reparasjon kan gjøres, spesielt på den store muskelen heter piriformis.
Reparasjon, for eksempel erstatte hofte, kan være mer omfattende på grunn av brudd eller degenerasjon. Selv recuperation kan ta seks uker, kan moderne teknologi for å skape en kunstig hofte som vil vare i 15 år.