Digidexo.com

Kan du få HPV fra én eksponering?

HPV, eller humant papillomavirus, er en seksuelt overførbar sykdom som rammer folk av alle rase, alder og kjønn. Selv om sammentrekning av viruset kan ta bare noen sekunder, kan viruset forårsaker vorter å utvikle seg over tid på huden når en infisert person kommer i kontakt med en ikke-infisert person.

Identifikasjon

Vorter som skyldes HPV er hudfarget og kan vises alene eller i klynger, ifølge HPV informasjon fra University of Illinois. Før vorter selv vises på huden, kan DNA-tester gjøres for å påvise HPV.

Geografi

HPV kan dukke opp hvor som helst på huden, men vil vanligvis finnes i og rundt kjønnsorganene, tunge, hals og på den kvinnelige livmorhalsen. HPV vokser bedre inne kvinnens vagina og kvinnelige eller mannlige anus, ifølge Outinamerica.com.

Tidsramme

HPV kan overføres og innleide etter bare én eksponering, selv om det kan ta dager, uker eller måneder for å se noen symptomer på viruset, som oppgitt på Ashastd.org.

Symptomer

Personer med HPV kan oppleve kløende hud, små røde nupper, blødninger og smerter når de opplever avføring.

Forebygging / løsning

Den eneste måten å hindre HPV er å unngå seksuell kontakt. Selv iført en kondom kan ikke fullt ut beskytte deg. En tre-trinns vaksine for menn og kvinner som heter Gardasil er nyttig i å beskytte deg fra kontraktør HPV. Alt som trengs er en børste med noen som er infisert, og du kan bære viruset i mange år, ifølge Ashastd.org.