Digidexo.com

Hvordan kan noen få Mercer sykdom?

Navn

Mercer sykdom faktisk ikke eksisterer; når folk snakker om Mercer sykdom, de er faktisk henviser til MRSA. Denne forvirringen er sannsynligvis forårsaket av en misforståelse eller kunnskap om hvordan å uttale MRSA.

Bakgrunn

MRSA er en infeksjon som er forårsaket av bakterien Staphylococcus aureus. Denne bakterien forårsaker normalt staph infeksjoner, men det er en spesiell stamme av denne bakterien som er resistente mot antibiotika; det er denne spesielle stamme av bakterier som forårsaker MRSA. MRSA står for meticillin-resistente Staphylococcus aureus. Som det fremgår av navnet, er det forårsaket av den aktuelle bakterien, og det er nonresistant mot antibiotika, noe som betyr at det kan være dødelig.

Kontrahering MRSA

Fordi MRSA er en bakterie, kan det inngås lett. Bakteriene er vanligvis spres av noen som bærer sykdommen, og når de får en hvilken som helst av deres kroppsvæsker (svette, spytt eller blod) på alle overflater andre personer kan komme i kontakt med. Bakteriene må ha et sted å gå inn i kroppen og gå inn i blodstrømmen, slik at den kan gå inn gjennom kutt, skrubbsår, sår eller områder av huden som er svake eller brukket. De eldre er spesielt utsatt for MRSA på grunn av deres tynnere hud, og mennesker med psoriasis og eksem er også på et høyere risiko for å pådra seg bakterier.

Vanligste stedene for Kontrakts MRSA

MRSA er generelt kontrakt på sykehus. Dette skyldes at personer i et sykehus, generelt, har en redusert immunsystem og de blir håndtert av en sykepleier som kan bære bakterier fra en infisert person til et ikke-infisert person. Det er mange steder for bakterier å komme inn i kroppen når noen er på sykehuset; for eksempel gjennom et kirurgisk sår, et hull i armen fra en IV, et kateter, et brudd i huden forårsaket av et skudd eller et annet område av huden som er kompromittert på grunn av sykehusbesøk.
Et annet sted som havner MRSA er gym. Folk svette på treningsstudio, så hvis noen som er smittet med MRSA svette på en maskin, og deretter noen andre kommer og sitter på den maskinen og får svette på deres hud, har bakteriene potensial til å komme inn gjennom huden og forårsake en MRSA-infeksjon i den personen. Det er viktig at når du er på treningsstudio, du tørke ned alle dine maskiner før du bruker dem.