Digidexo.com

Tegn på Intravenøs Drug Abuse

Tegn på Intravenøs Drug Abuse


Intravenøs narkotikamisbruk, kjent som "skyte opp" i slang, innebærer vanligvis heroin, men også andre stoffer kan også gis intravenøst. Heroin misbruk kan oppdages enten gjennom tegn på kroppen av brukeren eller av typiske vanedannende atferd som uberegnelig humørsvingninger, tvangsmessig tyveri og nikker off. Bruk av skitne nåler kan også føre til sammentrekning av hepatitt og HIV, enten som vil presentere ytterligere fysiske symptomer som kombinerer med symptomer på avhengighet.

Fysiske tegn på heroinbruk

Den mest klart tegn på at noen bruker intravenøse medikamenter er tilstedeværelsen av "spor", som betyr små røde merker, pin stikk eller blåmerker, vanligvis på innsiden av albuene, det vanligste stedet å injisere narkotika. Husk imidlertid at disse merkene alene ikke indikerer heroinbruk; diabetikere og andre bruker også nåler for helsemessige årsaker.

En annen fysisk tegn på heroinbruk er svært trange elever i øynene, selv i svakt lys. Dette skjer fordi heroin slapper av musklene i kroppen, forårsaker netthinnen for å lukke.

Atferd

Heroin er et svært vanedannende stoff, noe som betyr at mange mennesker som ikke nødvendigvis ønsker å bruke den fortsette å bruke det fordi de føler et fysisk behov for det. Narkomane som ikke klarer å tilegne seg stoffet lovlig ofte til tyveri for å finansiere sin vane. Noen som er i stadig stjele, låne eller selge ut sine eiendeler, men aldri synes å ha noen penger kan bli avhengige. Heroinavhengige er også utsatt for "nikker off" rett etter en fiks, noe som betyr at de går inn i en somnambulent stat som er ikke akkurat sover eller våken, men som de ikke kan bli vekket.

Symptomer på en Addict

Langsiktige heroinavhengige viser tegn som er mer alvorlige enn de som er nevnt ovenfor. Hard-core narkomane kan miste mye vekt og ser usunn tynn. Deres hud kan ta på seg en lys farge og utstillings redusert turgor, noe som betyr at hvis huden er klemt opp i et høydedrag, pleier det å bo der i stedet tilbake til en jevn tilstand. Generell helse kan lide som følge av heroinavhengighet, noe som resulterer i dårlige tenner, dårlig fordøyelse og andre problemer. Mange av disse problemer kan forverres eller forårsakes av den personlige forsømmelse som ofte er et resultat av avhengighet, i stedet for av medikamentet direkte.