Digidexo.com

Makrobiotiske diett og KOLS

KOLS, som står for kronisk obstruktiv lungesykdom, er en lungesykdom som regel forårsaket av røyking. Mens det er i dag ingen kur for KOLS, kan enkeltpersoner som lever med KOLS ta visse tiltak, som å vedta en makrobiotisk diett og engasjerende i luftveis øvelser, for å holde sykdommen blir verre og for å lindre noen av symptomene.

Makrobiotisk diett

En makrobiotiske diett er en kosttilskudd diett sentrert på å spise hele, uraffinert mat. Dietten er i stor grad veganer bortsett fra at det gir mulighet for konsum av fisk, som laks. En makrobiotiske diett består hovedsakelig av hele korn, med grønnsaker, bønner, fisk og nøtter spist i mindre grad. På diett, bør 50 til 60 prosent av forbrukte matvarer være hele korn som bygg, spelt og brun ris. Grønnsaker står for 25 til 30 prosent, med bønner, hav grønnsaker og miso sto for resten. Alle andre tillatte matvarer som fisk og nøtter er tillatt en gang per uke. Svært behandlet eller raffinert mat sammen med sjokolade, er meieriprodukter, egg og frukt strengt unngås på en makrobiotisk diett.

KOLS

KOLS er en lungesykdom preget av begrenset luftstrøm og pustevansker. Det finnes to hovedtyper av KOLS: emfysem og kronisk bronkitt. Symptomer omfatter hoste, piping i brystet, kortpustethet, tretthet, hyppige luftveissykdom og hevelse i føtter, ben og ankler. Den vanligste årsaken til KOLS er røyking.

Behandling

Tilhengere av makrobiotiske diett, for eksempel George Ohsawa, japansk filosof og grunnlegger av makrobiotiske diett, tror alle sykdommer, inkludert kreft, kan behandles og forebygges gjennom en makrobiotisk diett. Denne tro er basert på teorien om at den riktige balanse av matvarer og mineraler i kroppen i forbindelse med økt forbruk av fytoøstrogener, en forbindelse som finnes i planter og soyaprodukter, kan kurere og forebygge sykdom i kroppen. Ifølge American Cancer Society, har det ikke vært noen randomiserte kliniske studier som viser en makrobiotisk diett kan brukes til å kurere eller forebygge kreft og sykdommer på denne tiden. Nasjonalt Senter for komplementær og alternativ medisin har finansiert en studie for å finne ut om en makrobiotisk diett kan forebygge kreft.

Soy Milk

Soyamelk og andre soyaprodukter som tofu er tillatt som en del av en makrobiotiske diett. En 2009 studie ved Curtin Health Innovation Research Institute viste at regelmessig inntak av soyamelk kan bidra til å forhindre KOLS. Mer spesifikt, deltakere som spiste minst 50 gram av soyaprodukter per dag hadde en redusert risiko for å utvikle KOLS. På slutten av studien, konkluderte forskerne at langsiktig soya forbruket ble positivt relatert til bedret lungefunksjon og en redusert risiko for å utvikle KOLS.

Andre hensyn

I tillegg til å vedta et sunt kosthold, bør personer med KOLS også slutte å røyke, snakke med legen sin om bruk av medisiner som kan bidra til å åpne luftveiene og hindre luftveisinfeksjoner, delta i regelmessige puste behandlinger og rehabilitering øvelser og unngå kald luft når det er mulig .