Digidexo.com

Fiber Rich diabetiker Diet

Diabetes er et økende helseproblem i USA The American Diabetes Association kaller sykdommen en tilstand "der kroppen ikke produserer eller skal bruke insulin", som er et hormon som er nødvendig for å omdanne sukker, stivelse og annen mat til energi. Heldigvis, det er skritt en person kan ta, inkludert å spise en høy-fiber diett, for å hjelpe kontroll eller hindre diabetes.

Fakta

Foreløpig har åtte prosent av befolkningen blitt diagnostisert med diabetes (anslagsvis 17,9 millioner personer). Men om lag 5,7 millioner mennesker forblir udiagnostisert med sykdommen. The Journal of American College of Nutrition rapportert i en 2004 forskningsstudie at dietter rike på fiber kan bidra til å forhindre diabetes samt hindre progresjon av sykdommen i enkelte mennesker. Resultatene fant at diabetikere bør spise 25 til 50 gram fiber om dagen.

Anbefalinger

Diabetikere må opprettholde en sunn kroppsvekt som en del av deres helse omsorg diett. Body mass index (BMI) bør være 25 eller mindre. Fordi rå mat som frukt og grønnsaker er høy i fiber, anbefales det at de spiser minst fire porsjoner grønnsaker og så mye frukt som de vil hver dag. Andre anbefalte high-fiber matvarer inneholder grove kornprodukter som brød, frokostblandinger, kjeks og pasta, brun ris, mat i havre familien, linfrø, nøtter og belgfrukter som bønner, erter og linser. Foods høy i protein generelt ikke inneholder mye fiber (for eksempel fisk, kylling og biff) med mindre de har blitt forsterket med fiber (for eksempel soya produkt tempeh). Fett inkludert smør, majones olje og inneholder ikke noen fibrer.
Generelt bør diabetespasienter foreta karbohydrater 55-65 prosent, protein 11 til 18 prosent fett og 25 til 30 prosent av deres diett.

Glykemisk indeks

Når du velger fibrøs mat, bør diabetikere velge de med lav glykemisk indeks. Mat høyt på glykemisk indeks kan raskt pigg blodsukkeret, noe som er skadelig for diabetikere, som må holde blodsukkeret planert for å hindre diabetisk sjokk. Eksempler på høy-fiber, lav glykemisk indeks matvarer inneholder svisker, yams, veggisburgere, kli frokostblandinger, epler, pærer og grapefrukt.