Digidexo.com

Hvordan virker irritabel tarm syndrom Start?

Irritabel tarm syndrom (IBS) er et vanlig problem, og ifølge Mayo Clinic, påvirker så mange som én av fem amerikanere. Faktisk kan IBS påvirke enda flere mennesker, men på grunn av den pinlige natur av symptomene, mest sannsynlig går det underrapportert. I utgangspunktet, refererer irritabel tarmsyndrom i gruppen av symptomer som påvirker tykktarmen, og personer med IBS har kolon som er over reaktiv til stimuli. Irritabel tarm syndrom er ikke farlig som mange andre sykdommer i fordøyelseskanalen, men det kan være ubehagelig, og selv deaktivere, i alvorlige tilfeller. Å vite hvordan irritabel tarm syndrom starter og hvordan å bekjempe symptomene kan hjelpe IBS lider føre en enklere liv.

Dessverre, ingen vet sikkert nøyaktig hva som forårsaker irritabel tarm syndrom. Mange forskere tror at endringer i sentralnervesystemet eller individuelle nerver knyttet til fordøyelseskanalen er det gjerningsmannen. Andre mener det er en autoimmun sykdom ,. Men uansett årsak, pasienter irritabel tarm syndrom har visse symptomer til felles. Disse symptomene er hyppige gass, oppblåsthet og magesmerter og ubehag. Regelmessige utbrudd av enten diaré og / eller forstoppelse er også ganske vanlig. Også personer med IBS ofte har sterke fordøyelses reaksjoner på mat eller drikke som ikke ville bry andre mennesker.

Når symptomene på irritabel tarm syndrom starte og har vedvart en stund, kan det være lurt å gå til lege for en diagnose. Vanligvis til en lege vil ta en grundig sykehistorie avgjøre om symptomene dine passer IBS. Lengden og alvorlighetsgraden av symptomene, så vel som stimuli årsak bouts og hva letter dem, vil alle faktor i å legens diagnose. Vanligvis vil en koloskopi, avføringsprøve og blodprøve også utføres, for å utelukke andre, mer alvorlige, forhold som har lignende symptomer.

Mens det er ingen kur for irritabel tarm-syndrom, det finnes behandlinger som kan gjøre lider mye mer behagelig og redusere utbrudd av denne sykdommen. Avhengig av dine spesifikke symptomer, medisiner som fiber eller avføringsmidler, eller anti-diarrheals, kan være foreskrevet. Dessuten er medikamenter som reduserer forekomsten av spasming av kolon ofte foreskrevet, noen ganger sammen med tarm midler for å bidra til å redusere faren for forstoppelse. Siden IBS angrep er mer vanlig i tider med stress, er pasienter også oppfordret til å oppsøke avstressende teknikker, for eksempel trening, yoga, eller rådgivning. Også, holde styr på hvilke matvarer forut for utbrudd av IBS og unngå de matvarer kan også være svært nyttig i å avskrekke fremtidige angrep.