Digidexo.com

Hvordan behandle hemorroider hjemme

Hvordan behandle hemorroider hjemme


Hemorroider, betente og hovne årer i rektum og anus, kan forårsake blødninger, kløe, smerte og ubehag. De kan være intern eller ekstern; de eksterne som er de mest ubehagelig. Forstoppelse og graviditet er de vanligste årsakene. Når du sitter på toalettet og belastning i lang tid, kan dine endetarms årer svelle. Jo større livmor opplevde i svangerskapet presser på venene i endetarmen, noe som kan føre til hevelse. Denne tilstanden responderer vanligvis godt til hjemmebehandling.

Spis mer fiber

Unngå forstoppelse som det forverres eller bidrar til å få hemoroider. Den beste måten å unngå å bli forstoppet er å spise mer fiber eller for å ta en over-the-counter fiber supplement. Dessuten hjelpe til vellykkede avføring, løsner fiber avføringen. Gode ​​fibrøs mat å spise inkluderer frisk frukt, brokkoli, bønner og helkorn. I tillegg bør du drikke mer væske og få mer mosjon. En 20 til 30 minutters rask spasertur kan stimulere avføring, ifølge Harvard Health Publications. Når du føler trang til avføring, gjøre det raskt, som venter kan føre til at avføringen til å sikkerhetskopiere og tvinge deg til å stamme når du sitter på toalettet.

Ta et varmt bad

For å lindre ubehag forbundet med hemorroider, som kløe eller smerte, og å bidra til å holde området rent, suge i en sitz bad, varmt vannbad som dekker bare rumpeballe og hofter, i 10 til 15 minutter to til tre ganger i dag. Du kan kjøpe en plast kar som passer over toalettsetet for dette formålet, eller bare fylle badekaret noen få inches med varmt vann. Tørke selv ved å forsiktig klappe området eller tørking med en hårføner satt på lav. Aldri gni eller tørk området.

Bruk en aktuell behandling

Over-the-counter kortikosteroid kremer, salver eller pads kan bidra til å redusere hemorrhoid smerte og hevelse. Alternativt kan du bruke en gammel hjem rette, trollhassel våtservietter, for å berolige området. Påfør en ispose eller kalde omslag for å lindre smerte og redusere hevelse. Hold ispose på problemområdet i noen minutter for å få lindring. Bruk en muntlig smertestillende, for eksempel paracetamol, aspirin eller ibuprofen å hjelpe midlertidig lindre ubehag.

Sitt på en pute

Langvarig sitting kan bidra til å få hemoroider. Sitt på en smultring-formet pute for å holde baken av den harde overflaten av et skrivebord eller spisestue stol. Puter lindre smerter fra hemorroider og bidrar til å hindre andre oppstår.

Hint

  • Hvis du er ubehagelig å prøve denne behandlingen, bør du kontakte legen din først.