Digidexo.com

Bruk av Lipids

Bruk av Lipids


Lipider er en hvilken som helst av flere kjemikalier i kroppen som ikke er oppløselig i vann, herunder fettstoffer, vitaminer, steroler og voks. Folk oftest tenker på lipider er fett på grunn av oppmerksomheten til kolesterol i samfunnet, men det faktisk omfatter langt mer, og hver lipid familie har sin egen flokk bruksområder.

Fett og steroler

Det har vært mye snakk om mettet og umettet fett som det gjelder vekt og leve sunt. Det er disse fett som gir mat det smak og creaminess. Fett gir oss energi og i næringsmidler kan de brukes til å hjelpe vann og olje opphold blandet sammen i et system som kalles stabilisering av en emulsjon. Mange salatdressinger legge fett på denne måten for å holde oljen fra separering fra resten av væsken. Fettsyrer er også steroler og når noe modifisert at de kan brukes i dannelsen av såpe.

Steroler er viktige for kolesterol og mange vitaminer bruke plantesteroler som en måte å senke kolesterol. Kolesterol er et lipid, og det kan bygge opp i arteriene og føre til hjerneslag og hjerteinfarkt. Mosjon og en diett lav på fett kan bidra til lavere kolesterol og risikoen for hjerneslag og hjerteinfarkt. Høyt nivå av kolesterol kan være genetisk og kan ikke være i stand til å bli kontrollert ved hjelp av diett.

Annen bruk av lipider

Vitamin D er også lipid, og er integrert i utvikling av bein og fordelingen av kalsium. Fosfolipider gjøre veggene i cellene i kroppen og fungere som beskyttelse for kjernen og andre celledeler samt gate keeper, la oksygen og andre elementer i og holde element som kan skade cellen ut. Kortison er steroid og også et lipid. Den brukes som en måte for å undertrykke immunsystemet for å hjelpe på avstøtning av transplanterte organer, og til å behandle en rekke sykdommer, inkludert artritt. Kortison kan gis ved injeksjon, oralt og som oftest som en krem ​​til å redusere svelling og kløe.

Lipider har også vært involvert i diagnostisering av kreft i eggstokkene. Visse lipider i kroppen bli forhøyet i nærvær av kreft i eggstokkene, og ved å overvåke disse lipider, kan legen få en idé om en masse på eggstokken er kreft. Dette er en av de få metoder som er tilgjengelige for å diagnostisere nærvær av kreft i eggstokkene hos kvinner.