Digidexo.com

Hva er Eosinofil gastroenteritt?

Hva er Eosinofil gastroenteritt?


Eosinofil gastroenteritt (EGE eller EG) er sjelden gastrointestinal sykdom som kan påvirke barn og voksne. Sykdommen er karakterisert ved eksistensen av unormal gastrointestinale (GI) symptomer; ofte inkludert magesmerter og oppblåsthet, kvalme, oppkast og vekttap. I tillegg er det en eosinofil infiltrering som er til stede i minst ett av de av GI-systemet områder, utelatelse av eosinofil deltakelse i andre enn mage-tarmkanalen, og mangelen på en kjent årsak til eosinofil organer. Symptomer på sykdommen kan manifestere seg i barndom selv om det ofte blir feildiagnostisert.

Funksjoner

EG er en kronisk tilstand der symptomene kan variere. Symptomer som er sporadisk og anses å være mild er vanligvis overkommelig imidlertid oppblussing av sykdommen kan være invalidiserende og krever bruk av orale kortikosteroider. En person med EG har en uregelmessig eller spredt eosinofil infiltrasjon av deres gastrointestinal vev. Utseendet av tilstanden kan endre avhengig av omfanget og graden av tarmveggen engasjement og presis plassering.

Typer

Et flertall av pasienter med sykdommen har en historie med alvorlig matallergi. Avhengig av intensitet og plassering, kan Eosinofil gastroenteritt kategoriseres i muskuløs, slimhinne og serøse typer. Symptomer som oppkast, magesmerter, problemer med avføring, malabsorpsjon, jernmangelanemi, protein-miste enteropati er assosiert med slimhinnene skjemaet. Når det er en gjennomtrengning av eosinofile (hovedsakelig i muskularis lag) og GI obstruktive symptomer er lik de andre mage plager, faller den inn i muskularis skjemaet. Den minst vanlige varianten av EG er den serøse skjema kjennetegnet ved betydelig oppblåsthet og en økt sekundær eosinofiltallet.

Identifikasjon

Eosinofil gastroenteritt kan bli diagnostisert ved en rekke måter. Imaging studier som ultralyd, er computertomografi skanner (CT) og lab studier brukt. En fullstendig fysisk undersøkelse og pasientens historie må tas. Blodprøver, inkludert en CBC telle og differensial kan identifisere og finne variant av EG. Ytterligere tester som for eksempel en endoskopi, kolonoskopi og biopsi kan administreres i tillegg.

Historie

Den nøyaktige historie og eksakte årsaken til eosinofil infiltrering er uklart imidlertid personer som har EG også har økte nivåer av IgE og eosinofili tilstede i både vev og blod. Eosinofil gastroenteritt ble først beskrevet i USA av Kaijser i år 1937 Nær 300 tilfeller av sykdommen har blitt regnskapsført i ulike medisinske skrifter. Sykdommen anses å være mest utbredt blant kaukasiske menn. Selv kronisk og svekkende, er eosinofilt gastro ikke betraktes som en terminal sykdom.

Forebygging / løsning

Behandlingen av EG kan består av medisiner som Kortikosteroider, GI workups, legekontroller og konsultasjoner og i noen tilfeller kirurgi. Den kirurgiske rute er en siste utvei, og vanligvis bare gjort på en pasient som har hindringer i sin tynntarmen. Endringer i kostholdet og utdanning er svært effektiv; som det er en signifikant sammenheng mellom de med sykdommen og en allergi mot matvarer som inneholder gluten og meieriprodukter.