Digidexo.com

Om tekniske verktøy for funksjonshemmede

Om tekniske verktøy for funksjonshemmede


Å være handikappet kan kaste deg noen ekstra hindringer i livet. Mirakel av moderne teknologi har generert mange måter å redusere disse hindringene og tillater folk som lever med funksjonshemninger å leve fullt ut fungerende liv. Uansett anledning eller sted, sjansene er hvis du er handikappet en slags teknologi kan hjelpe deg.

Kjøreteknologi

Å være funksjonshemmet betyr ikke at du ikke kan kjøre bil. Teknologien har utviklet seg til hvor en person kan operere en motorvogn med bare hendene. Elektroniske mobilitetskontroller er utformet slik at alle funksjonene til din brems og gasspedaler er plassert ved siden av rattet. En spinner knott gjør driften enklere ved at du kan styre bilen med bare én hånd. Ifølge Mobility Works, kan kjøresystemer installeres i de fleste biler.

Datateknologi

I en stadig mer papirløs verden, er det blitt mer og mer viktig å være i stand til å betjene en datamaskin. Forstørrede tastaturer og lese embossers er utformet for å hjelpe dem som er blinde eller har synsproblemer. Noen datamaskiner kan betjenes med en joystick i stedet for standard mus. Disse styrespaker er utformet slik at de kan brukes med din hånd, fot eller munn. Programvare for talegjenkjenning og tekst-til-tale-programmer lar deg gjøre datamaskinen erfaring strengt en høring trening. Disse programmene lar deg snakke kommandoer til datamaskinen, som vil forklare deg hva datamaskinen viser.

Miljø Control Technology

Miljøteknologi lar folk med bevegelseshemninger å styre mange av objektene i deres omgivelsene ved hjelp av én enhet. Med enheter som LinkSwitch, kan du kontrollere husholdningsapparater, sikkerhetssystemer og telefoner. Den LinkSwitch kan tilpasses til å operere nesten enhver batteridrevet enhet. Den LinkSwitch krever bare en 9-volts batteri.

Skole Technology

Ulike typer funksjonshemninger og handikap krever ulike tilpasninger. Tekniske hjelpemidler er utviklet for å hjelpe barn som sliter med nedsatt funksjonsevne mens du får en utdannelse. For studenter med begrenset bruk av hendene, kan enheter holde en bok og hjelpe slå sider med et trykk på en knapp. For studenter som sliter med kommunikasjon, kan enheter som DynaMyte supplerende Communicator være nyttig. Den DynaMyte er en bærbar enhet som gjennom en serie bilder og forhåndsprogrammerte svar gjør det lettere for en funksjonshemmet elev til å kommunisere med sine jevnaldrende og lærere.