Digidexo.com

Hvordan identifisere symptomer på gallestein

Gallestein, også kjent som Cholelithiasis, er forårsaket av en opphoping av galle i galleblæren, det organet i kroppen som lagrer galle. Brukes i fordøyelsesprosessen, er galle en væske som er opprettet i leveren. En gallestein dannes når ulike stoffer eller komponenter i galle herde. Ofte årsakene er høyt kolesterol, eller fordi galleblæren ikke tømmes skikkelig. Slike steiner kan være så liten som sandkorn eller større. Noen individer har opplevd gnagsår steiner på størrelse med golfballer. Gallestein kan nummeret i enkelttall eller i hundrevis, avhengig av hvor lang tid som de har fått lov til å bygge opp. Det er viktig å vite hvordan å identifisere symptomer på gallestein for å forebygge galleblæren, bukspyttkjertelen eller leverskade.

Hvordan identifisere symptomer på gallestein

•  Vær oppmerksom på skarpe smerter som oppstår i øvre høyre del av magen området av buken. Denne smerten kan være forårsaket av gass eller fordøyelsesbesvær. Smerte forårsaket av gallestein vil være kronisk i naturen.

Vær oppmerksom på eventuelle smerter oppleves mellom skulderbladene, som også er et vanlig symptom på galleblæren problemer.

Opplever uforklarlig kvalme eller oppkast er også et symptom på gallestein, så en person kanskje ønsker å holde styr på slike episoder, slik at han kan diskutere dette med legen sin.

Se etter tegn på oppblåsthet eller raping etter å ha spist. Mens mange enkeltpersoner føler oppsvulmet etter å ha spist måltider, slike tegn i nærvær av gallestein er kronisk i naturen.

Vær oppmerksom på eventuelle misfarging av huden. Gallestein ofte føre til at huden til å få en gul cast som er forårsaket av gulsott.

Hint

  • Risiko for gallestein øker med alder, diabetes, fedme og genetikk. Gallestein kan ofte bli behandlet gjennom kosthold endringer, medikamenter eller kirurgi. For å redusere alvorlighetsgraden og redusere potensielle komplikasjoner, opprettholde regelmessig fysisk undersøkelse og si fra hvis du merker noen endringer i din generelle helse og velvære.
  • Venstre ubehandlet, kan gallestein forårsake skade på galleblæren og andre fordøyelsesorganer. Hvis du opplever symptomer på gallestein, eller hvis symptomene er ledsaget av feber eller smerter som henger i mer enn noen få timer, planlegge et besøk med legen din eller gå til en legevakt sted umiddelbart.