Digidexo.com

Om Low-Dose Aspirin

Om Low-Dose Aspirin


Low-dose aspirin brukes til å forhindre negative helsemessige hendelser, hovedsakelig hjerteinfarkt og hjerneslag. Tar en aspirin om dagen, som ledes av en lege, er kjent som aspirin terapi.

Funksjon

Aspirin har vist seg å redusere risikoen for hjerteinfarkt og hjerneslag ved å redusere blodpropp.

Betraktninger

The American Heart Association (AHA) anbefaler aspirin terapi for folk som har hatt, eller har høy risiko for, hjerteinfarkt og hjerneslag.

Under en Heart Attack

AHA streker at under et hjerteinfarkt, er det første løpet av handlingen for å ringe 9-1-1. Tar en aspirin kan da bli informert av 9-1-1 operatør. AHA bemerker at aspirin kan øke din sjanse til å overleve etter et hjerteinfarkt.

Under en Stroke

AHA råder mot å ta aspirin under et slag. Ikke alle slag er forårsaket av blodpropp. Noen er forårsaket av ødelagte blodkar. Aspirin kan øke den tilknyttede blødning.

Kreft

The National Cancer Institute (NCI) rapporterer bevis som viser at regelmessig aspirin inntak kan redusere sjansene for å utvikle kolon polypper og dø av tykktarmskreft. Aspirin viser også lovende for å hindre død av andre typer kreft.

Dosering

En baby aspirin, ofte brukt i aspirin terapi, er 81 mg. Leger kan foreskrive en dose på hvor som helst mellom 75 og 325 mg, som er beløpet i en vanlig styrke aspirin.