Digidexo.com

Eksempler på pusteøvelser for Lunge Rehab

Lunge rehab hjelper deg å styrke lungene og puste bedre. Hvis du har KOLS eller en annen lunge tilstand, kan legen anbefale lunge rehab. De beste resultatene oppnås gjennom en tverrfaglig tilnærming og et program utviklet for å møte dine spesifikke behov.

Puste gjennom kniper Lips

Når du har problemer med å puste, kan puste gjennom kniper leppene hjelpe deg å gjenopprette. Snurpet-leppe puste tar tre tilfeller: inhalerer gjennom nesen mens du teller til en, så puster sakte og mykt gjennom kniper leppene mens du teller til to. Ikke puster kraftig. Gjenta som anvist.

Puste fra mellomgulvet

Membranen er den muskelen som hjelper deg å puste. Denne øvelsen mål og styrker denne muskelen. For å utføre denne øvelsen riktig, fokusere på å bruke mellomgulvet og ikke musklene i brystet. Når du utfører denne øvelsen riktig, skal skuldrene og brystet knapt bevege seg. Sitt komfortabelt med føttene på gulvet. Plasser den ene hånden over membran; dette er plassert på bunnen av brystbenet og toppen av magen. Føl blender muskel flytte innover når du puster ut så mye luft som mulig. Pust inn, føler mellomgulvet muskel beveger seg utover når magen utvider seg. Ta seks langsomme, komplett åndedrag, hvile en kort stund i mellom, eller som anvist av rehab team. Gjenta for to til tre sett med seks, eller som anvist.

Lære å Hoste

Lære å hoste riktig er en viktig del av pulmonal rehab. Hoste bidrar til å fjerne fremmede stoffer og slim fra lungene, noe som kan bidra til å forhindre lungebetennelse. Hoste skikkelig hjelper spare oksygen og energi. Puste fra mellomgulvet som praktisert før, inhalerer langsomt og dypt. Med munnen åpen litt, hoste to ganger, en gang for å løsne slim og deretter å fjerne det. Snuse forsiktig å puste; dype åndedrag kan gjøre deg hoste igjen eller inhalere slim. Øv kontrollert hoste som anbefalt av lunge rehab team.

Building Endurance

I tillegg til å praktisere øvelser spesifikt knyttet til pust, de fleste lunge Rehab programmer inkluderer anbefalinger om regelmessig fysisk trening for å øke generell helse og utholdenhet. Før du begynner på et treningsprogram, snakk med legen din og lunge rehab team for å bestemme mengder og typer trening som vil være best for deg.