Digidexo.com

Winter Blues Symptomer

Winter Blues Symptomer


Som høst blir til vinter, mange mennesker opplever en følelse av tristhet og tretthet. Fraværet av lys på dagtid kombinert med manglende evne til å bruke så mye tid ute som i sommermånedene kan bidra til vinterdepresjon. Værsyke er en type depresjon som oppstår i løpet av vinteren. Ifølge University of Washington, symptomene kan være relatert til kroppens rytmer, som er ute av sync med solen i løpet av vinteren. For noen værsyke lider, kan problemet være alvorlige.

Fatigue

En følelse av søvnighet er vanlig blant de som lider av vinterdepresjon. Symptomene kan også gå konsentrasjonsvansker og økt søvn. Selv om det er vanlig for mange å føle økt tretthet i løpet av vinteren, for de som lider av værsyke, kan mangel på energi og depresjon kan bli ødeleggende. Ifølge Adelphi University, kan det hende at mangel på sollys og dens effekt på hormonnivåer føre til vinterdepresjon. Kroppens indre klokke bruker sollyset til å koordinere søvnmønster, som ikke er i harmoni under sesonger av mørket. De som lider av tilstanden kan ha nytte av å stå opp tidligere for å få eksponering mot så mye sollys som mulig. De som sover sent nedgang kan forverre problemet.

Vektøkning og Cravings

Vinterdepresjon eller Seasonal Affective Disorder lider kanskje krever høy-karbohydrat matvarer og søtsaker i løpet av denne tiden, så vektøkning er et symptom på vinterdepresjon. Høy karbohydrat cravings og økt søtsaker forbruk bidrar til vektøkning sammen med reduksjon i fysisk aktivitet. Noen lider har to sett med klær for vinter og sommer på grunn av vektøkning forårsaket av vinterdepresjon, ifølge Adelphi University. Cravings kan være forårsaket av økningen i serotonin den lidende opplevelser mens du spiser disse matvarene.

Irritabilitet

Det er ikke uvanlig for dem som lider av vinterdepresjon å føle seg irritabel. Det kan være forårsaket av mangel på energi, tretthet og søvn sammen med endringer i dietten og vektøkning.