Digidexo.com

Hva er en Mandibular Lingual Bar?

Hva er en Mandibular Lingual Bar?


Når man snakker om en underkjevens lingual bar, "underkjevens" refererer til kjeven eller kjevebenet og «lingual" refererer til den linguale området av munnen, tungen. En kjevespråklige bar er faktisk en protese som forbinder de bilaterale deler av en flyttbar delvis protese. Dette bar kan hjelpe i behandlingen av skadede tenner. Det kan også hjelpe med manglende eller drivende tenner og generelle bite justering.

Formål

Mellomrom i munnen som forårsaker drivende av eksisterende tenner kan føre til at pasientens bite bli skjevt. Underkjevens språklige bar, med sine erstatnings tenner, kan holde mellomrommene samtidig gi pasienten en mer funksjonell bite, og ikke minst et bedre smil og bedre ansiktskonturer. Avtagbare delvis protese (RPD) komponenter gi styreflater og indirekte oppbevaring uten at bløtvevet i nedre del av munnen og uten å forårsake ytterligere tap av tenner eller utvinning. Siden kjevelinjen er festet til et mer solid fundament enn en full protese den holder seg på plass bedre.

Konstruksjon

Enkelhet er en faktor som må opprettholdes under byggingen av underkjevens språklige bar. En prefabrikkert voks mønster brukes av tannlege eller tekniker som en guide til å forme barens metall ramme. Hviler og hekter er installert på begge ender av linjen som festes til eksisterende tenner. Saler er festet til pauser og hekter danner stive bar som støtter og distribuerer lasten til tennene. Erstatnings tennene er festet til en gummi-farget plast base, som er festet til metallrammeverk.

Care

Det er viktig at personen seg underkjevens språklige bar opprettholde overlegen munnhygiene. Børsting med en myk børste minst to ganger daglig kan redusere mottakelighet for plakk og betennelser. Fjerning av plakk skal utføres rutinemessig for å beskytte eksisterende tenner og tannkjøtt. Underkjevens bar kan vare opp til 10 år med riktig pleie, men over tid tannkjøtt krympe og passform kan måtte justeres eller baren reprodusert.

Komplikasjoner

Pasientens toleranse kompliserer bruk av underkjevens språklige bar. Ubehag i munnen fra det utenlandske protese kan føre til at pasienten noen kvaler. Men underkjevens bar, i sin enkelhet, gir mindre av en invasiv følelse enn andre typer av proteser. Jo større proteseanordningen, jo mer pasienten er utsatt for irritasjon i munnen, sår, tannkjøttsykdom og andre typer av orale inflammasjon.