Digidexo.com

Bukspyttkjertel Carcinoma

Bukspyttkjertel Carcinoma


Pankreatisk karsinom er en type kreft som kan utvikle seg i pancreas.This er en ondartet svulst som kan spre seg til andre områder av kroppen. Kreft er forårsaket av unormal vekst av celler som ødelegger vev i kroppen. Kreft i bukspyttkjertelen kan ikke forårsake noen merkbare symptomer før kreften er avansert.

Identifikasjon

Bukspyttkjertelen er et organ som er omtrent seks inches lange og er plassert på baksiden av buken, bak magesekken. Den kobles til den øvre del av tynntarmen, kjent som tolvfingertarmen. Bukspyttkjertelen er ansvarlig for sekresjon bukspytt og hormoner så som insulin. Bukspyttkjertelkreft er vanligere hos kvinner enn menn, og risikoen øker med alder og fedme.

Symptomer

Bukspyttkjertelkreft er ofte vanskelig å oppdage, da det ikke kan føre til betydelige symptomer i tidlige stadier av sykdommen. Ifølge MedicineNet.com, som tilstanden fremskritt, de vanligste symptomene er gulsott (gulfarging av hud og øyne), smerter i øvre del av magen, smerter i ryggen og smerter som øker mens du ligger nede. Andre symptomer assosiert med kreft i bukspyttkjertelen er oppkast, tap av appetitt, vekttap og svakhet.

Årsaker

Mens legene ikke vet hva som konkret forårsaker bukspyttkjertelen karsinom (kreft), har det blitt funnet at røyking øker risikoen for å utvikle sykdommen. Ifølge MedicineNet.com, folk som røyker utvikler kreft i bukspyttkjertelen 2 til 3 ganger oftere enn folk som ikke røyker. Folk som slutter å røyke kan redusere risikoen for kreft som bukspyttkjertelkreft, lungekreft og andre alvorlige sykdommer.

Diagnose

For å diagnostisere bukspyttkjertelkreft hos pasienter, kan legene utføre en fysisk undersøkelse og ta en detaljert medisinsk historie. Legen kan bestille diagnostiske tester som en CBC (komplett blodprosent), urin og avføringsprøver. En øvre mage-tarmkanalen serien kan også bli utført for å gi legen et omriss av bukspyttkjertelen når røntgenstråler blir tatt. Andre tester som kan utføres er en CT scan, en abdominal ultralyd og en endoskopisk ultralyd. Hvis legen finner en masse som er mistenkelig for kreft, kan han utføre en biopsi. Dette er en måte for legen å bekrefte diagnosen kreft i bukspyttkjertelen. En biopsi er en prøve av vev som er fjernet fra bukspyttkjertelen, og blir deretter undersøkt under et mikroskop. En patolog kan bekrefte diagnosen kreft i bukspyttkjertelen om kreftcellene er til stede.

Behandling

Behandlingen av pankreatisk karsinom kan avhenge av størrelsen av tumoren, graden av sykdommen og den generelle tilstanden til pasienten. Kreft i bukspyttkjertelen er helbredelig, men bare hvis den finnes i de tidlige stadier av sykdommen. Hvis funnet i senere stadier, er det svært vanskelig å kurere. Kirurgi kan utføres for å fjerne en del av eller hele pankreas, så vel som stråling eller kjemoterapi for å hindre spredning av sykdommen.