Digidexo.com

Leukemi Symptomer i en Toddler

Småbarn blir syke. Noen ganger, ikke sykdommen ikke går bort. Hvis du tror din pjokk har leukemi, er det viktig å se barnelege. Leukemi er en form for kreft som påvirker blod vev, inkludert benmargen. Det begynner vanligvis i de hvite blodcellene. Legen din kan undersøke din pjokk og bestille ytterligere testing hvis nødvendig. Leger vanligvis begynne å teste for leukemi med en blodprøve. For å få en klar diagnose, må legen din til å utføre en benmargsbiopsi.

Feber og infeksjon

En pjokk med leukemi vil ha økt episoder med feber og infeksjon. Friske småbarn kan kjøre feber fra tid til annen, men med leukemi, er nesten konstant feberen. Den økte feber og infeksjon med leukemi er forårsaket av defekte hvite blodlegemer. Rollen av hvite blodceller er å bekjempe infeksjoner, noe som ikke kan gjøres hvis din pjokk har leukemi.

Anemi

Anemi er et annet symptom på leukemi hos småbarn. Anemi er en tilstand hvori blod har lavere enn normal mengde av røde blodceller. Leukemi forstyrrer benmarg produksjon av røde blodlegemer, som frakter oksygen rundt i kroppen. Søk etter din pjokk å bli unormalt tungpustet etter å spille. Han vil også bli altfor lei veldig enkelt. Hvis pjokk synes å kjøre ut av damp med svært lite aktivitet, kan det være anemi.

Dårlig appetitt

Småbarn med leukemi har vanligvis en dårlig appetitt. Dette symptomet alene ikke kan avgjøre leukemi rett og slett fordi mange småbarn har dårlig appetitt. De fleste småbarn vil spise når de blir sultne nok. En pjokk med leukemi vil ha en konsekvent dårlig appetitt og nekte mat. Se også etter et plutselig tap av appetitt. Hvis pjokk plutselig begynner å nekte mat og ikke blir bedre i løpet av noen få dager, bør du oppsøke lege for å utelukke eventuelle helsemessige forhold.

Blåmerker og Bleeding

Et annet symptom på leukemi er blåmerker og blør lett. Blåmerker og blødninger kan være forårsaket av selv svært små skader. Småbarn med leukemi vil ha hyppige neseblod. Din smårolling vil også oppleve langvarig blødning etter skade. Hun vil selv ha langvarig blødning etter en mindre skrape eller kutte. Dette skyldes at leukemi hindrer benmarg fra å produsere den nødvendige mengden av blodplater, noe som gjør at blodet å koagulere.

Smertefri Klumper og hevelse

Andre symptomer på leukemi som du bør se etter er hovne lymfeknuter, som også er kjent som kjertler. Se etter svelling i hele kroppen, spesielt i nakken og lysken. Småbarn med leukemi kan også oppleve smertefri klumper over hele kroppen. Disse klumpene vanligvis vises i nakken, under armene, mage og lyske. De kan også vises rundt øynene. Dette er forårsaket av lave nivåer av normale blodceller.