Digidexo.com

Zetia Kontra

Zetia Kontra


Zetia er merkenavnet for medisinering generisk kjent som ezetimib, en type kolesterolsenkende medisiner. I motsetning til de mer vanlig brukte statiner som metaboliseres i leveren, som fungerer Zetia i fordøyelseskanalen ved å blokkere kolesterolabsorpsjon i tarmen. Zetia produsenten Merck hevder at pasientene opplevde en gjennomsnittlig 18 prosent nedgang i dårlige kolesterolet når det brukes i forbindelse med endringer i livsstil som kosthold og mosjon.

Metoder for bruk

Zetia brukes alene eller i forbindelse med statinene, avhengig opp pasientens tilstand og legens behandlingsplan. Zetia brukes noen ganger i kombinasjon med simvastatin, branded alene som Zocor, og et tredje medikament, Vytorin. Narkotika studier har ikke klart å vise at Zetia forebygger hjertesykdom eller hjerteinfarkt, så det er ofte kombinert med statiner som har vist denne evnen.

Bivirkninger vs. Kontra

Bivirkninger er symptomer som oppstår fordi en medisinen er foreskrevet og tatt, men utenfor den grunn er det brukt. Bivirkninger ikke nødvendigvis utelukker en pasient fra å fortsette på den utløsende stoffet. Eksempler noen ganger omfatte fordøyelsesproblemer eller svimmelhet for høyt blodtrykk medisinering. Kontra er eksisterende helsemessige forhold, situasjoner eller allergi der administrasjon av en gitt medisiner er forbudt. Farlige bivirkninger som utvikler sekundært til bruk av medisiner utelukker fortsatt behandling med stoffet.

Kontra Alone

Kontra til administrasjon av Zetia er overfølsomhet eller en allergisk reaksjon på enten den aktive forbindelse eller inaktive fyllstoff som utgjør medisin. En contraindicative bivirkning, myopati eller muskel død indikeres av muskelsmerter, ømhet og svakhet, og skal rapporteres til pasientens lege umiddelbart. Denne tilstanden står i skarp kontrast med vanlige bivirkninger rapportert av Zetia brukere som inkluderer diaré, leddsmerter og tretthet.

Kontra Kombinert

Zetia, når de anvendes i kombinasjon med statiner, har høyere forekomst av bivirkninger, hvorav noen fortsatt være til hinder for behandling av ett eller begge medikamenter. En absolutt kontraindikasjon for noen statin er at av graviditet, amming eller alvorlig leversykdom. Statiner og Zetia i kombinasjon har også risikoen for myopati, risikoen hvorav øke med høyere statin doser, økte pasientens alder, hypotyreose og nyresykdom.