Digidexo.com

Hva er årsakene til dårlig sperm morfologi?

Infertilitet er et vanlig problem, og om lag 30 prosent av tilfellene skyldes problemer med den mannlige partner, ifølge BabyCenter.com. Dårlig sædmorfologi bidra til mannlig ufruktbarhet fordi sperm kan ha problemer med å reise til og gjødsling egget.

Definisjon

Spermmorfologi refererer seg til formen og størrelsen av individuelle sædceller. Unormal sperm kan ha en altfor stort hode, misdannede hode, krokete hale eller doble haler.

Kjemikalier

Giftstoffer fra narkotika, sigaretter, miljøgifter og husholdningsprodukter kan skade sæden og føre til unormal form, ifølge Oregon State University.

Hete

Dårlig sperm morfologi er ofte forårsaket av økt temperatur i testiklene på grunn av stramme klær, en varicose blodåre i pungen eller lengre perioder for å sitte der testiklene trekkes tett til kroppen, ifølge Oregon State University.

Genetikk

Noen menn arve en genetisk tendens til å ha dårlig sperm morfologi.

Behandling

Å redusere testikkel temperaturen ha på deg løstsittende klær og undertøy, og unngå å sitte i lengre perioder. Hold sperm sunt ved å unngå bruk av narkotika og minimere eksponering for giftige kjemikalier hjemme og jobbe.

Fertilitet

Det finnes ingen kur for dårlig sperm morfologi skyldes genetikk, men det er antall fruktbarhet behandlingstilbud tilgjengelig som intracytoplasmatisk spermieinjeksjon (ICSI) som kan befrukte din partners egg med sæd før implantere den inn i hennes livmor.