Digidexo.com

Hvordan Vorter vokser?

Vorte virus

Vorter er forårsaket av humant papilloma virus (HPV) infiserer huden. Det finnes mange forskjellige typer av dette viruset, noe som fører til mange forskjellige typer av vorter. Noen vanlige vorter er plantar warts, flate vorter, vanlige vorter og kjønnsvorter. Inkubasjonstiden av vorter kan være så kort som noen få uker eller så lenge noen få måneder.

Eksponering for Virus

Vorter dannes etter eksponering for HPV. Det er mer enn 50 forskjellige typer av dette viruset, og det er ganske smittsom for de uten immunitet mot viruset. Barn og eldre er spesielt utsatt for å utvikle vorter en gang utsatt for viruset. Folk må komme i kontakt med viruset å fange den, og dette kan omfatte berøre et bord, dørhåndtak, telefon eller noe annet etter en smittet person.

Dannelse av vorte

Når viruset har fått i oppdrag det kan ta uker eller måneder for vorte å danne. Når det vorte begynner å dannes, viruset forårsaker at huden til å tykne. Som huden fortsetter å bli tykkere, vil en liten, tykk, node utvikle, som er det som er referert til som en vorte. Noen ganger, hvis en vorte skades eller kappes, vil viruset bli sluppet ut i omkringliggende vev, og flere vorter kan begynne å vokse.