Digidexo.com

Symptomer på End Stage Ovarian Cancer

Eggstokkreft er en type kreft som oppstår i kvinnens eggstokker. Og mye som enhver annen form for kreft, er tidlig påvisning virkelig den beste form for behandling. Med eggstokkreft, kan det faktisk bli enda viktigere, da de aller fleste tilfeller finner ut at de unormale celler har spredning i de organer eller vev av mage- og bekkenbunns regioner av kroppen, samt spredning til lymfeknuter eller til og med blodet. Når kreften har spredning, er en kvinne sies å ha et avansert stadium av sykdommen, og bringer med seg en rekke ubehagelige symptomer.

Smerte

Av alle symptomer på slutten stadium eggstokkreft, smerte er en av de mer vanlige. Denne smerten er vanligvis isolert i bekkenet av kroppen, men det kan også manifestere seg som en faktisk trykk i en kvinnes underliv. Med en av disse fornemmelser, kan smerte eller trykket etter hvert spres inn i den nedre del av ryggen, og begge kan variere i intensitet fra sløv til skarp, men er ofte vedvarende i naturen.

Urin Endringer

Smertene er ofte ledsaget av en urin endring. Disse endringene varierer fra kvinne til kvinne, men som regel innebære en økning i både frekvens og haster i vannlating. Enhver trykk fra en nærliggende svulst eller kreftceller som påvirker eventuelle blæren kan redusere urin kapasiteten av organet, å forstyrre dets normale funksjon.

Tarm Endringer

Slutten scenen eggstokkreft kan også føre til endringer i en kvinnes avføring. For det meste er disse endringene er et resultat av en hindring laget av en tumor som forårsaker avføringen til å bli blokkert, og frembringer forstoppelse. Som avføring er igjen inne i tykktarmen, blir mer og mer likvid leeched fra sin sammensetning, og avføringen blir enda vanskeligere å passere. Imidlertid kan andre kvinner lider av løs, vandig avføring på grunn av kreft, som sykdommen kan føre til at tykktarmen å trekke seg oftere enn normalt, passerer avføring på en mye raskere hastighet.

Menstruasjonsendringer

Mange ganger, sluttstadiet eggstokkreft forårsaker menstruasjons endringer. Dette innebærer ofte mer uregelmessig eller savnet perioder, men kan også manifestere som lengre, tyngre strømmer.

Digestive Issues

Det er ikke uvanlig at sluttstadiet eggstokkreft å forårsake fordøyelsesproblemer. Dette er i stor grad på grunn av plasseringen av eggstokkene og den naturlige utviklingen av sykdommen. Siden en kvinnes reproduktive systemet er i en slik nærhet til hennes fordøyelseskanalen, kan kreften begynner å påvirke den generelle funksjon i mage og tarm, utløser kvalme, dårlig fordøyelse og selv oppkast. For noen kvinner, kan de også legge merke til en endring i appetitt, blir mindre sulten eller ikke å fullføre måltider.

Utmattelse og trøtthet

Som med nesten enhver form for kreft, sluttstadiet eggstokkreft ofte fører utmattelse og tretthet. Men i motsetning til "normal" utmattelse eller tretthet, er dette spesielt symptom mer kronisk i naturen, og ikke se en forbedring etter perioder med hvile.