Digidexo.com

Hvordan kommunisere med en person med lett demens

Mange pensjonister lider av mild demens eller tidlige stadier av Alzheimers. Gjennom kjærlig og forsiktig kommunikasjon, er det fortsatt mulig å ha meningsfulle samtaler med dem som er rammet med tilstanden. Du kan også lære noen strategier for mer effektiv kommunikasjon. Husk at personer med mild demens er som alle andre. De trenger medfølelse, forståelse og støtte, akkurat som du gjør.

Bruksanvisning

•  Snakk tydelig og direkte til din kjære. Stå foran henne som du snakker; kanskje røre armen for å vise at du ønsker å ha en samtale. Holde øyekontakt hele.

Bruk verbale og nonverbale signaler. Dette vil bidra til å utløse din kjære minne. Stedet for å bruke pronomen, bruke riktig navn og gi ytterligere signaler (for eksempel "Roger, din sønn ...") for å gjøre det klart hvem du refererer til. Punkt til relevante elementer for å ytterligere forsterke temaet. For eksempel, hvis du snakker om et TV-program du ønsker å se, peker på TV eller TV-guide.

Gjør minnekort. Ved siden av telefonen, skrive din kjæres navn, adresse og telefonnummer. Også sørge for at han alltid bærer denne informasjonen med ham. Selv om demens er mild, kan han glemme disse detaljene hvis han blir forvirret, såret eller opprørt. Hvis din kjære bor alene og tar medisiner, skrive ut instruksjonene og muligens sette en tidtaker ved siden pillen flasker. Mark viktige datoer, for eksempel legetimer, på en kalender eller tape påminnelser til et speil.

Tips og advarsler

  • Husk at din kjære lider og vil bli frustrert lett. La henne vite at noen misforståelser er ikke hennes feil. I stedet for å si "Du er ikke å gjøre noe fornuftig," sier noe sånt som "Jeg beklager, jeg har problemer med å forstå hva du mener."
  • Fornektelse og frykt noen ganger føre oss til å overse subtile endringer i en elsket ens tilstand. Har du en ekstern kilde, for eksempel en god venn eller sykepleier, komme med deg en gang i måneden for å besøke din kjære. Han kan se noe som du har gått glipp av, som en manglende evne til å huske hvordan man ringer 911. legge merke til slike ting kan redde din kjære ens liv.