Digidexo.com

Definer Osteopeni

Osteopeni er forårsaket av bein tynning. Når beinmineraltettheten er lavere enn normalt, men ikke lav nok til å bli vurdert osteoporose, er osteopeni diagnostisert. Det finnes ingen symptomer for tilstanden.

Betydning

Diagnosen osteopeni betyr en person er i større risiko for å utvikle osteoporose, som er en tilstand som forårsaker bein å bli veldig sprø og bryte enkelt.

Risikofaktorer

Faktorer som øker risikoen for å utvikle osteopeni inkluderer spiseforstyrrelser eller problemer med opptaket av vitaminer og mineraler i kroppen, være kvinne, kjemoterapi og steroider, og stråling.

Andre risikofaktorer

En familie historie av tilstanden, å være tynn, hvit eller asiatisk, inaktivitet, røyking, drikking brus jevnlig, og forbruker for mye alkohol også sette en person har høyere risiko for å utvikle osteopeni.

Identifikasjon

Osteopeni er diagnostisert når en person har en bentetthet nivå mellom -1,0 og -2,5 prosent avvik fra en frisk kontrollgruppe.

Behandling

Behandlingstilbud for osteopeni er rettet mot å stoppe progresjon og inkluderer medisiner, får mer kalsium og vitamin D gjennom kosten og kosttilskudd, regelmessig mosjon, og stoppe usunn livsstil atferd.