Digidexo.com

Definer Trachoma

Trachoma er en infeksjon som oppstår i øyet. Selv om infeksjonen ikke kan virke skadelig, hvis den ikke behandles så raskt som mulig, kan det føre til alvorlige og livslang skade på øyet. Ifølge Investigative Ophthalmology and Visual Science (IOVS) nettsider, er trachoma fortsatt den ledende årsak til blindhet over hele verden. Å vite mer om trachoma og hvordan å behandle og forebygge smitte vil hjelpe i ikke kontrahering det.

Definisjon

Trakom er en øyeinfeksjon forårsaket av bakterier, spesielt Chlamydia trachomatis. Ifølge Dictionary.com, er Chlamydia trachomatis "en art av Chlamydia som forårsaker trachoma, inkludering konjunktivitt, lymphogranuloma venereum, ikke-spesifikk uretritt, og proktitt hos mennesker." Trakom kan spres ved å være direkte i kontakt med øyne, nese eller hals sekresjon eller av gjenstander eller gjenstander som kan inneholde bakterier.

Forekomst

Selv om sykdommen kan påvirke noen, er det vanligvis sett på barn. Ifølge MedlinePlus, er trachoma er ofte funnet underutviklede land eller hvor fattigdommen er dominerer, men tilstanden er over hele verden. Folk som bor i overfylte områder som Afrika eller personer som trener dårlig hygiene er mer sannsynlig å fange trakom. Ifølge Verdens helseorganisasjon, er det anslått at om lag 8 millioner mennesker er berørt av trachoma over hele verden.

Symptomer

Generelle symptomer på trachoma inkluderer: hovne øyelokk, utflod fra øyet, smeary hornhinnen, øyesmerter og trichiasis (når øyevipper er slått på eller vokse uregelmessig). De første symptomene på trachoma er rødhet i øynene, rennende øyne og hovne øyelokk. Mer alvorlige symptomer, for eksempel små, røde øyelokk klumper, vanligvis til stede en uke etter de første symptomene. Da disse klumper forstørre og spredning, til slutt forårsaker smerter i øyet og hornhinnen arrdannelse som trachoma blir alvorlig, over en periode på ca en måned.

Tester og behandlinger

Den vanligste testen for trachoma er en synsundersøkelse. Arrdannelse i øyet og vekst av hornhinnen blodkar vil avsløre om du har trachoma, ifølge MedlinePlus. Antibiotika er foreskrevet for behandling, selv om øyekirurgi kan være nødvendig avhengig av alvorlighetsgraden. The Mayo Clinic foreslår at du skriver ned alle symptomene dine før legetimen.

Komplikasjoner

Trakom har alvorlige komplikasjoner. Hvis ikke behandles raskt nok, kan blindhet oppstå fra arrdannelse av øyet. Andre medisinske komplikasjoner er sår, arr og synstap. Vaske hendene, ha god hygiene og ikke dele personlige elementer som en vaskeklut kan hindre spredning av trakom.