Digidexo.com

Hvordan behandle Cat-Scratch Sykdom

Hvordan behandle Cat-Scratch Sykdom


Cat scratch sykdom (CSD) er en bakteriell infeksjon forårsaket av Bartonella henselae bakterien. Bakteriene kan bæres i en kattens spytt og er vanligvis kontrakt ved å bli bitt eller klort opp av en katt. Kattene sannsynligvis få det fra lopper, men dette er ikke klarlagt. CSD er en opportunistisk infeksjon som vanligvis ikke er alvorlig for pasienter med sunt immunforsvar.

Hvordan behandle Cat-Scratch Sykdom

•  Vær oppmerksom på at CSD normalt ikke krever behandling hos ellers friske individer. Den infiserte katt blir ikke syk og ikke trenger behandling.

forskrive antibiotika for CSD hvis lymfeknutene bli hovent og smertefullt for mer enn 2 eller 3 dager. Antibiotika kan også tas i tilfeller av en langvarig feber eller hvis infeksjonen sprer seg til skjelettet, lever eller andre organer.

Vurder følgende antibiotika for effekt: (. TMS-SMX) rifampicin, ciprofloksacin, gentamicin og trimethoprom-sulfametoksazol In vitro mottakelighet av Bartonella til antibiotika ikke kan brukes til å bestemme en antibiotika anbefaling.

Ta Tylenol eller ibuprofen å redusere sårhet fra CSD. Du kan også bruke en varm komprimere til lymfeknute.

Tapp lymfeknuter hvis de er store og smertefullt å lindre smerten. En kanyle settes gjennom huden på siden av noden og flyttet til den svellede noden. Nålen blir så skjøvet inn i noden, og fluidet tillates å renne ut.