Digidexo.com

Liste over matvarer som fyller

Liste over matvarer som fyller


Protein, fett og fiber alt tregere fordøyelse og hjelpe deg til å føle deg mett lenger. Matvarer som er for høy i karbohydrater, derimot, har en tendens til å fordøye raskt, noe som kan la deg følelsen sulten igjen bare noen timer senere. Nøkkelen til et mettende måltid, da, er balanse. Eksperimenter med ulike prosenter av karbohydrater, protein, fett og fiber for å finne ut hva som fungerer best for deg.

Tofu

En kvart pund servering av tofu inneholder 9g protein og 5g fett, eller mindre enn 100 kalorier. Med denne hastigheten, vil du kanskje å slå stort på og har litt mer, spesielt siden fett som finnes i tofu er hjerte-sunt, enumettet slag. For bedre å nyte denne soya produkt, prøve tofu "egg" salat, curry tofu salat, en morgen tofu-grønnsak scramble, marinert cubed tofu, eller en av de allment tilgjengelig pre-krydret varianter. Tofu måltider er spesielt bra når du trenger noe hjertelig.

Nut Butter

På 100 kalorier per spiseskje, vil mutter Butters ikke laste magen, men bør holde deg gående i flere timer. Dette er fordi de er høye i både protein og fett. Mutter Butters er et godt valg når du er ute etter noe med langsiktig metthetsfølelse som ikke vil ta deg lang tid å spise eller veie deg ned. For variasjon, prøv gresskar frø, hamp frø, mandel, cashew, valnøtt eller pecan smør. Mutter Butters gå bra med kjeks, hel-korn toast, bananer, epler, selleri, blomkål og babygulrøtter.

Høy-fiber matvarer

Som fett, bremser fiber ned fordøyelsen, som kan hjelpe deg til å føle deg mett lenger. High-fiber matvarer inneholder bønner, grønnsaker, hele korn og lin måltid. Frisk frukt er også høy i fiber, men det kan fordøye raskere enn andre fiberrike matvarer. I en studie rapporterte testpersonene være svært fornøyd etter snacking på frukt, men tilfredsstillelsen varte i mindre enn to timer, ifølge forskning på satiety indeksen rapportert på mendosa.com. Velg frukt når du trenger en kortsiktig, lav-kalori snack å holde deg gående. Å spise et eple eller appelsin før du bestemmer hva du skal spise til middag, for eksempel, kan hjelpe deg å gjøre et mer bevisst valg.

Olive Oil

Mange Kosten har blitt opplært til å være redd for fett. Men fett - spesielt hjerte-sunt, enumettet fett som finnes i olivenolje, avocado og nøtter - kan hjelpe deg å kontrollere appetitten ved å hjelpe deg å føle deg mett lenger. Faren med fett, selvfølgelig, er at de er calorically tett. Dette betyr at du raskt kan forbruke mange kalorier og mange gram fett i én sitting. Et par teskjeer olivenolje eller en håndfull nøtter til lunsj, men kan hjelpe du inntar færre kalorier i løpet av dagen ved å hjelpe deg til å føle deg mer fornøyd.

Bakt potet

Satiety indeksen viser bakt potet som en av sine mest overraskende fylling matvarer. Rangeringen er en overraskelse fordi de fleste av satiety indeks karakterer speile glykemisk indeks karakterer. Glykemisk indeks priser matvarer i henhold til deres effekt på blod-sukker nivåer; matvarer med en lavere (eller god) glykemisk vurdering er ment å bidra til å holde deg følelsen fornøyd. Glykemisk indeks, men priser den hvite potet som en av de verste mat for slankere og diabetikere - noe som betyr at det er sannsynlig å øke sult og cravings. Så hvilken er det? Med 200 kalorier i en 8 oz. (1/2 kg) potet, kan det være lurt å gi den en prøve og se selv.