Digidexo.com

Hva er Tegn og symptomer på HPV?

Det er mer enn 100 mennesker papillomavirus, eller HPV, og hver kan føre til en rekke forhold. HPV-infeksjoner er vanlige: The Mayo Clinic anslår at mer enn 20 millioner mennesker har noen form for genital HPV-infeksjon, og de fleste mennesker er utsatt for vanlige vorter i løpet av barndommen. Diagnosen for en HPV tilstand er gjort med en fysisk undersøkelse og en blodprøve. Behandling kan omfatte medisiner eller kirurgi for å fjerne HPV vorter og lesjoner.

Kjønnsvorter

Kjønnsvorter er et symptom på en HPV tilstand. Disse er vanligvis noncancerous klumper som vises på den mannlige eller kvinnelige kjønnsorganer, og de kan også spre seg til anus. De varierer i utseende: Kjønnsvorter kan se ut som hudlesjoner, støt med små hvite fremspring eller liten stengler.

Nese og hals

HPV vorter kan vises nesten hvor som helst på kroppen, inkludert i og utenfor nese og munn, blant annet på den bløte ganen, mandlene og halsen eller strupehodet.

Livmorhalskreft

En av de mer farlige HPV-relaterte tilstander er livmorhalskreft. I noen tilfeller viser livmorhalskreft ingen symptomer i det hele tatt, og kan bare bli oppdaget under en PAP test utført av legen din. Men i noen tilfeller kan du ha tyngre enn normal menstruasjonsblødning, og du kan legge merke til vaginal blødning ikke assosiert med din vanlige månedlige syklus. Noen tegn til unormal vaginal blødning bør rapporteres til legen din umiddelbart.

Plantar warts

Plantar warts er en HPV-relatert tilstand som vises på føttene i form av runde utvekster på sålene. De kan være svært smertefullt, og de kan også gjøre det vanskelig å gå. De er normalt på ballen av foten rett bak stortåen, og de kan spre seg til andre områder av sålen.

Vanlige vorter

Ifølge Mayo Clinic, de fleste er utsatt for HPV som skaper vanlige vorter når de er veldig unge. Men bare en liten prosentandel av folk faktisk utvikle vanlige vorter som er synlige. Disse warts normalt utvikle seg på fingrene eller håndflatene, og berøre dem kan være smertefullt. Den vanlige vorte kan flyte når det kommer i kontakt med en hard overflate.