Digidexo.com

Pin Worms Kjennetegn

Pin Worms Kjennetegn


Pinworms, som andre parasitter, avhengig av en vert for å trives og formere seg. Pinworms kan komme inn i kroppen gjennom munnen, og føre til komplikasjoner som varierer i alvorlighetsgrad. Barnemark egg kan enkelt klamre seg til undersiden av neglene når du berører noe som en annen smittet person har tidligere berørt, og kan ved vanvare hvis du putter fingrene i munnen. Derfor er riktig håndvask viktig samt, ikke engasjere seg i vaner som spiker bite.

Hva er en Pinworm?

En Barnemark er av familien Enterobius vermicularis, og er ofte referert til som en rundorm. Ifølge Mayoclinic, pinworms gå inn i fordøyelseskanalen, forårsaker gastrointestinal opprørt som kan variere fra mild til intens. Pinworms deretter reise til tarmen hos verten, til slutt slo seg ned i tykktarmen og endetarmen.

Hva gjør en Pinworm ut?

KidsHealth.org forklarer at pinworms er ganske liten, på størrelse med en vanlig stift. Pinworms er slank og hvit i fargen, og de voksne ofte nå en lengde på ti millimeter. På grunn av sin lille størrelse, pinworms er nesten umulig å se med det blotte øye, gjør dem nesten umulig å oppdage.

Pinworm Egg

Egg av Barnemark er mikroskopisk i størrelse, og ofte deponert på huden fra den smittede som han sover. The Centers for Disease Control and Prevention forklarer at den kvinnelige Barnemark kommer ut av anus av en sovende individ; legger hun egg på huden som er rundt anal området. Som et resultat, kan huden bli veldig tørr og irritert.

Transmission

Selv pinworms er oftest overført fra hånd til munn, det er en annen måte å bli smittet med pinworms. På grunn av sin lille størrelse, Barnemark egg og larven seg selv er både lette nok til å bli luftbårne. Derfor kan pinworms bli inhalert i løpet av pusteprosessen.

Behandling

Når pinworms er mistenkt, vil en lege ofte utfører det som er kjent som en tape test. En klar tape trykkes mot huden av anus og overført til et lysbilde etterpå for visning under et mikroskop. En positiv test krever umiddelbar behandling for å avverge noen mulighet for at komplikasjoner som betennelse i tarmen, kolitt eller ektopisk enterobiasis oppstå. The National Institute of Allergy og smittsomme sykdommer rapporterer at behandlingen av pinworms vanligvis innebærer administrasjonen av mebendazole og pyrantel pamoate. Selv om andre familiemedlemmer viser ingen tegn til en Barnemark infeksjon, alle som bor i hjemmet bør ta medisiner.

Misforståelse

I motsetning til det mange tror, ​​er pinworms ikke spres fra dyr til mennesker. Faktisk er pinworms ofte forveksles med bendelorm, som er felles for dyreriket. Ifølge FamilyDoctor.org, kjæledyr er ikke å klandre for overføring av pinworms, men kan spres gjennom kontakt med klær og sengetøy. Pinworm egg er levedyktig opp til tre uker, slik at hvis de er festet til klær eller sengetøy som ikke er blitt vasket før bruk ved, de kan feste til en ny vert.