Digidexo.com

Som behandler lymfødem?

Lymfesystemet fjerner overflødig væske fra kroppens vev og dumper dem i store vener for å sikre væskebalansen. Når det lymfatiske system er skadet ved infeksjon, kirurgi eller strålingsterapi, væsker bygge opp i forskjellige deler av kroppen, og forårsaker en tilstand kjent som lymfødem.

Identifikasjon

En lymfødem terapeut er opplært til å gi et sett av tiltak som kalles komplett decongestive terapi (CDT) for å bedre lymfatisk flyt og redusere væskeansamlinger. Disse utøverne er sertifisert av Lymphology Association of North America.

Bakgrunn

LANA sertifisering er tilgjengelig for kvalifiserte sykepleiere (RNS), ergoterapeuter (OTS), sertifiserte ergoterapi assistenter (Cotas), fysioterapeuter (PTS), fysioterapi assistenter (Ptas), leger (MDS), leger av osteopati (DOS) , leger av kiropraktikk (DC), massører (MTS), og sertifiserte atletisk trenere (ATCS).

Utdanning

Håper lymphedema terapeuter må fullføre 135 timer med CDT kurs bestående av teoretisk undervisning og praktisk trening.

Erfaring

Etter endt CDT kurs arbeid, må en profesjonell akkumulere ett års CDT hands-on erfaring før kvalifisert for sertifisering.

Sertifisering

Den lymfødem terapi sertifisering eksamen er streng. LANA gir et omriss av eksamen innhold og ressurser for å forberede for test-taking på sin hjemmeside.