Digidexo.com

Tips om å øke metabolismen

Tips om å øke metabolismen


Når du var et barn, kan du ha vært i stand til å polere av en fast food combo måltid, spare plass til dessert og ikke få en unse. Nå kan du ikke legge så mye som en cookie i munnen uten sprengning av dine jeans neste dag. Hva gir? Stoffskiftet har. Gitt opp, er det. Det er på tide å rev den opp igjen.

Ikke si nei til H2O

Drikk vann eller spise mer vannbasert mat, som for eksempel salat eller agurk. En studie fra 2003 publisert i Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism viste at å drikke 500 ml vann øker en persons kroppens stoffskifte midlertidig med 30 prosent.

Spis mindre, men oftere

Spis mindre måltider, men spise mer mat samlet i løpet av dagen. Før du spiser mindre mat for å gå ned i vekt, prøver å spise hva du normalt ville spise, men i mindre trinn. Når du går uten mat i lang tid, blodsukkeret synker, knurrer magen, og enda viktigere, bremser stoffskiftet. Du er i sult-modus. Hvis du spiser oftere, forblir stoffskiftet stødigere. Så hvis, før, spiste du tre måltider om dagen, hver og en som inneholder mellom 700 og 800 kalorier, bryte dem opp i fem måltider, hver inneholder ca 400 til 500 kalorier.

Fange noen Zs

Få litt søvn! Mangel på hvile kan øke sult, og samtidig opprettholde riktig søvnmønster er mer sannsynlig å regulere stoffskiftet, ifølge forskere fra University of California - Irvine.

Krydre det opp

Legg hot rød paprika til maten. En japansk studie publisert i British Journal of Medicine i 2004 fant at etter sprinkling rød pepper på mat, forskningsobjekter senere konsumert mat med mindre kalorier og fett. En 1997 studie av forskere ved University of Incheon i Sør-Korea foreslo at rød pepper stimulerer oksidasjon av karbohydrater i kroppen.

Arbeid disse musklene

Utfør en kort, men intens økt av fysisk hjerte-eller muskel-basert fysisk aktivitet. Trene kraftig i minutter av gangen øker metabolismen i så lite som to uker, forskere fra Heriot-Watt University i Edinburgh funnet i 2009.